Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Column Judith: Terug van vakantie

Algemeen Column

Son en Breugel - 'Ohhh gelukkig! Je bent er weer!' Op mijn eerste werkdag na twee weken vakantie, oogt ze zichtbaar blij om me weer te zien. Dat soort complimenten zijn natuurlijk altijd leuk om te krijgen.

In de rapportages had ik al gelezen dat ze het moeilijk heeft gehad. Haar hart weigert zich soms aan te passen aan de drukke plannen die ze heeft. Het resultaat is duizeligheid, kortademigheid en af en toe een black-out.

Om haar wat beter in de gaten te houden, controleren we de komende tijd dagelijks haar saturatie, pols en bloeddruk. 'Weet je wel hoe hard die bloeddrukmeter oppompt? Elke dag doen ze dat 2x! Mijn hele arm is misvormd. Volgens mij komt dat nooit meer goed! Gelukkig ben je er weer. Ik weet zeker dat het beter wordt als je mijn arm masseert.'

Om haar woorden kracht bij te zetten, tilt ze haar arm op en wijst met een pijnlijk gezicht naar de aangedane plek. Ik lach haar hartelijk toe. Ik ben ook blij dat ik er weer ben. Ik heb 'mijn' bewoners echt gemist. Gelukkig weet ik dat je arm echt niet misvormd raakt van 2x per dag meten.

Een massage weggeven, vind ik echter ook geen straf. En dus ligt ze die avond heerlijk ontspannen in haar bed, terwijl ik haar bovenarm masseer. Om ervoor te zorgen dat ze in balans blijft, krijgt de andere arm uiteraard dezelfde verwennerij aangeboden.