Ingrid Slaats (l) en Maarten Klik (r)
Ingrid Slaats (l) en Maarten Klik (r) Foto: Wil Feijen

Rabo Kids on Ice op laatste dag van het jaar

Algemeen IJsfeest

Son en Breugel - Voor de tiende keer is Rabobank Son en Breugel één van de hoofdsponsors van het IJsfeest. Traditiegetrouw staat de laatste dag van het jaar in het teken van 'Rabo Kids on Ice'. Alle kinderen van 0 tot en met 18 jaar uit Son en Breugel (of hun ouders) kunnen een gratis voucher ophalen bij het kantoor aan de Heistraat. Op vertoon van de voucher krijgen ze gratis toegang en kunnen ze gratis schaatsen huren, zodat ze zich op deze dag kunnen uitleven op de ijsbaan.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

"Ieder jaar proberen we met een speciale actie kinderen de gelegenheid te geven om te komen schaatsen en dat zal deze keer in de vorm van een voucher gebeuren", vertellen Ingrid Slaats en Maarten Klik, beiden Adviseurs Private Banking. Alle kinderen die een rekening hebben bij de Rabobank, hebben thuis een kaart ontvangen. "Het enige wat ze moeten doen, is naar ons kantoor komen en deze omwisselen voor een voucher. Kinderen die geen rekening bij ons hebben, kunnen hun gegevens invullen in de advertentie die woensdag 11 december in de ijskrant is gepubliceerd. Met de uitgeknipte advertentie kunnen ze naar ons kantoor komen en dan ontvangen ook zij ook een gratis voucher.

Jong en oud
De Rabobank levert graag een actieve bijdrage aan het ijsfeest. Het complete programma dat aangeboden wordt tijdens het IJsfeest, nodigt zowel jong als oud uit om naar de ijsbaan te komen. Maarten: "Er is voor ieder wat wils tijdens het IJsfeest. Behalve actief schaatsen kunnen inwoners van Son en Breugel gebruikmaken van de vele activiteiten die op en rondom de baan plaatsvinden. Bierpulcurlen, maar ook een bingoavond, behoort tot de mogelijkheden." Ingrid vult aan: "Het IJsfeest is een leuk sociaal evenement dat jong en oud verbindt."

Vrijwilliger
De Rabobank is betrokken bij veel evenementen in Son en Breugel. "Door de digitalisering bezoeken onze klanten steeds minder de bank. Door actief aanwezig te zijn bij evenementen en het organiseren van activiteiten is de bank zichtbaar voor de klanten. We willen als bank dicht bij de inwoners staan en we willen graag iets terugdoen voor de maatschappij." Behalve dat de Rabobank het IJsfeest financieel ondersteunt, wordt de bank vertegenwoordigd door een aantal van haar medewerkers, die aanwezig zijn op de ijsbaan. Op dinsdag 31 december zijn Ingrid, Maarten en vele andere collega's op en naast de ijsbaan te vinden. Ingrid: "Tijdens deze dag helpen collega's van ons met het uitdelen van de schaatsen en staan zij bij de ingang."

Demonstratie en clinics
Dit jaar laat Lisa Weijer wederom tijdens de Rabo Kids on Ice een demonstratie kunstschaatsen zien. Ze doet een solodans op muziek, met diverse sprongen, pirouetten en passen. Daarnaast verzorgt Lisa een aantal clinics. De clinic bestaat uit de basisvaardigheden van het kunstschaatsen. Iedereen mag hieraan meedoen. Voorgaande jaren heeft Lisa drie keer een kwartier lesgegeven in groepjes van maximaal vijftien kinderen. Speciaal hiervoor wordt een stukje van de ijsbaan afgezet. Wil jij deelnemen aan de clinic, zorg dan dat je op dinsdag 31 december op tijd aanwezig bent.

Mascotte PinPin
Kunstschaatsster Lisa is niet de enige gast die deze dag op de baan staat. Mascotte PinPin is er ook regelmatig te vinden. Wil je met PinPin op de foto, dan kan dat. Daarnaast is er op deze dag nog een leuke prijsvraag!