Logo mooisonenbreugel.nl
Joop (l) en Linda (r) in de timmerfabriek   | Fotonummer: d41318
Joop (l) en Linda (r) in de timmerfabriek (Foto: Wil Feijen)
Verkiezing ondernemer van het jaar

Een terugblik met Joop Kastelijn 'Ondernemer van het Jaar 2018 Ekkersrijt'

Son en Breugel - Timmerfabriek De Brug werd vorig jaar genomineerd voor de verkiezing 'Ondernemer van het jaar 2019 Ekkersrijt'. De nominatie was voor het bedrijf net zo bijzonder als het winnen van de titel.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

"Na het telefoontje dat ons bedrijf genomineerd was, kreeg ik een enorm gevoel van trots over mij heen. Het is een enorme waardering dat collega's en andere ondernemers jou nomineren voor deze prijs", vertelt Joop trots. "Het thema 'veerkracht' van vorig jaar paste goed bij ons. Het was ons op het lijf geschreven."

Goed vertegenwoordigd
Het bedrijf van Joop was goed vertegenwoordigd tijdens de ondernemersavond van afgelopen jaar. Familie, vrienden en personeel waren aanwezig. "Dat voelde echt goed. We hebben een groot saamhorigheidsgevoel binnen ons bedrijf en wilden deze avond samenzijn en samen beleven. Een prachtige kroon op ons werk is dan natuurlijk dat wij gekozen zijn tot ondernemer van het jaar", zegt Joop. Daags na de bekendmaking werd dit gevierd met een lunch voor het personeel. Joop: "We prijzen ons gelukkig met het personeel. We beseffen heel goed dat we het niet alleen kunnen. Samen vorm je een team."

Familie
In het bedrijf is de afgelopen tijd veel gebeurd. "Zo heeft mijn broer Henri in goed overleg besloten het bedrijf te verlaten. Hij is bij zijn vrouw in het bedrijf gaan werken. Hierdoor ontstond ruimte en mijn vrouw Linda is per 1 januari 2020 bij ons gaan werken. Zij neemt onder andere de verkoop voor haar rekening. Onze kracht is dat we elkaar versterken", aldus Joop. Verder blijft zus Rianne de financiële administratie voor haar rekening nemen. Inmiddels is de derde generatie Kastelijn ook begonnen in het familiebedrijf. Joop: "Mijn dochter Janneke is met grote regelmaat aan het werk in het familiebedrijf."

Verbouwing
Dat de zaken goed gaan, steekt Joop niet onder stoelen of banken. Op dit moment wordt er een grote metamorfose uitgevoerd. De productiehal wordt anders ingedeeld en boven worden kantoorruimtes gerealiseerd. De planning is dat alles begin april klaar is. "Maar dit is nog niet alles", vertelt Joop trots. "We hebben vijfendertig procent meer omzet gedraaid in het afgelopen jaar. Hier zijn wij natuurlijk supertrots op."

Nieuwe opzet
Over de nieuwe opzet van de ondernemersavond is Joop duidelijk: "Het is goed dat de genomineerde ondernemers dit jaar niet bekend worden gemaakt. Het verrassingseffect is op deze manier veel groter. Nu wordt niemand teleurgesteld, want je weet tenslotte niet dat je genomineerd bent." Het thema 'anders denken, anders doen' zou dit jaar ook van toepassing zijn op hun bedrijf. "Als bedrijf moet je 'out of the box' denken", licht Linda toe. "De tijd is enorm veranderd. Iedereen moet stappen maken in de toekomst om verder te komen. Tijdens de feestavond van de Lionsclub, waar de verkiezing van de ondernemer centraal staat, is het gemakkelijk om te netwerken. Je kunt ervaringen uitwisselen en kennis met elkaar delen." Joop en Linda hopen dan ook dat veel inwoners uit Son en Breugel naar de ondernemersavond komen op 1 februari, waar saamhorigheid en gezelligheid, gecombineerd met lekker eten en een drankje, centraal staan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>