Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 416fdd
Activiteit

Nationale voorleesdagen

Son en Breugel - Ieder jaar wordt in januari de Nationale voorleesdagen gevierd. Dit jaar wordt de voorleesdagen gehouden van 22 januari tot en met 1 februari met als doel het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen.

Moppereend
Dit jaar is 'Moppereend' het Prentenboek van het jaar. Eend is mopperig, want niemand wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. Bibliotheek Dommeldal organiseert in de zes vestigingen voor ouders en groot- of gastouders, met hun peuters/kleuters, van alles met muziek en voorlezen. En natuurlijk is er extra aandacht voor de honderden prentenboeken die voor peuters en kleuters gratis te leen zijn.

Voorleesontbijt
Er is niets lekkerder dan een boek, mét een beschuitje of een krentenbolletje! Op woensdag 22 januari ben je dan ook welkom met je peuter of kleuter, bij het voorleesontbijt in de Bibliotheek, van 09.15 uur tot 10.00 uur óf van 10.15 uur tot 11.00 uur. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Muziek op schoot
Op maandag 3 februari is er van 11.00 - 12.00uur ook een muzikale workshop, met deze keer het thema: dieren en emoties, dus Moppereend komt vast ook voorbij. Voor kinderen van 0 - 4 jaar. De toegang is gratis, maar (vanwege het beperkt aantal plaatsen) alléén na aanmelding via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

De Nationale voorleesdagen: een boekenfeest voor de kleintjes!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>