Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 08a55e
Foto: ©Pixabay.com
gemeente

Hogere zorgkosten voor minima in Son en Breugel

Son en Breugel - Inwoners in Son en Breugel met een minimuminkomen zijn in 2020 meer kwijt aan hun zorgverzekering. Dit komt doordat zij gebruik maken van de gemeentepolis. Mensen met een minimuminkomen maken hierdoor gebruik van een collectieve zorgverzekering. De gemeente biedt samen met een zorgverzekeraar een korting op een zorgverzekering aan. Inwoners met een laag inkomen betalen hierdoor minder premie.

In 2020 heeft de zorgverzekeraar de collectiviteitskorting verlaagd of in sommige gevallen geheel geschrapt. Hierdoor stijgen de premiekosten van de mensen die van deze polis gebruik maken. Wethouder Paul van Liempt: "In Son en Breugel maken op dit moment 175 inwoners gebruik van de collectieve zorgverzekering voor minima." Deze inwoners gaan door het vervallen van de collectiviteitskorting en een premiestijging voor de basis- en aanvullende verzekering, veroorzaakt door indexering en stijging van de zorgkosten, 5,66 euro per maand per verzekerde meer betalen.

De gemeente Son en Breugel heeft naar aanleiding hiervan gekeken of het mogelijk is om, door middel van een hogere gemeentelijke bijdrage in de premie, het negatieve effect voor deze minima op te vangen. Dat bleek echter niet mogelijk. De wethouder: "Daarom is ervoor gekozen om mogelijke problemen die hierdoor ontstaan in het kader van het armoedebeleid verder op te pakken en te bezien of en hoe er passende maatregelen per geval kunnen worden genomen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>