Logo mooisonenbreugel.nl
Henny Merks en Elles de Rooij in de lunchroom   | Fotonummer: 057aff
Henny Merks en Elles de Rooij in de lunchroom (Foto: Wil Feijen)
Ondernemersverkiezing

Eigenaars De Soepkom waren de 'Starters van het jaar 2016'

Son en Breugel - Rond je zestigste nog een lunchroom openen? Veel mensen moeten er waarschijnlijk niet aan denken. Henny en Hans Merks deden dit wel; zij openden vijfeneenhalf jaar geleden lunchroom De Soepkom in de Airbornestraat. Twee jaar na deze opening werden zij als 'Starter van het jaar' gekozen tijdens de 'Ondernemer van het jaar-verkiezing' in 2016. Samen met Henny wordt teruggeblikt naar de bekendmaking.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

"Ik was er wel een beetje van ontdaan toen ik eind 2016 een telefoontje kreeg van een lid van de Lions Club Son en Breugel", begint Henny te vertellen. "In een gesprek dat later volgde, hoorde ik dat ik genomineerd zou zijn voor 'Starter van het Jaar', niet beseffend dat er geen nominaties worden bekendgemaakt voor deze onderscheiding. Het kwartje viel op dat moment niet echt, maar nu kan ik er wel om lachen. Ik was toen echt verbaasd dat de keuze op onze zaak was gevallen."

Klein presentje
Op de avond zelf, maar zeker ook de dagen erna, ontvingen Henny en Hans vele felicitaties, bloemen en kaarten. "Er kwamen ook veel klanten even een praatje maken. Dat is erg leuk om mee te maken. Natuurlijk hebben we de onderscheiding gevierd met onze klanten die in onze lunchroom producten kopen of iets kwamen eten. Als blijk van waardering hebben we onze prijs met onze klanten gedeeld. Er was voor iedereen een klein presentje. Tenslotte zijn we door onze klanten groot geworden", zegt Henny.

Genoten
Terugblikkend op de avond zelf, begint Henny weer te lachen. "Het was best spannend om in een volle tent op het podium te staan en alle collega-ondernemers in de zaal te zien zitten." Hans kon helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar deze prijs hebben we natuurlijk samen verdiend. Henny werd deze avond wel bijgestaan door haar (schoon-)kinderen en personeel. "We hebben ontzettend genoten van deze avond. Het was tot in de puntjes geregeld. Goede muziek, lekker eten en drinken en genoeg gelegenheid om te praten met de andere ondernemers uit het dorp.

Tweede lunchroom
Henny geeft aan dat de onderscheiding haar geen windeieren heeft gelegd. "Er was volop aandacht in de media dat wij gekozen waren als 'Starter van het jaar'. Hierdoor maakten nog meer inwoners kennis met onze lunchroom. Mede door de onderscheiding hebben wij veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. Niet alleen om te lunchen, maar ook de verkoop van soep uit de vriezer en andere producten uit onze winkel steeg aanzienlijk." Door de succesformule in Son en Breugel hebben Henny en Hans in Oirschot eenzelfde lunchroom met dezelfde naam geopend. "Dat is een mooie kroon op ons werk."

Nieuw concept
Dit jaar worden de genomineerde ondernemers van tevoren niet bekendgemaakt. "Misschien is dit concept wel beter. Een voordeel is dat de avond voor iedereen gelijk is. Iedere ondernemer die in de zaal zit, kan ondernemer van het jaar worden. Dat is wel spannender. Een nadeel zou kunnen zijn dat er in het dorp niet zoveel over gesproken wordt. De spanning vooraf mis je nu. Het wordt vast weer een onvergetelijke avond, vooral voor de twee ondernemers en starter van het jaar", sluit Henny af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>