Jur van der Heijden
Jur van der Heijden Foto: Wil Feijen

Geef je kleding een tweede kans Verkoop je niet-gedragen kleding tijdens 'Closet Sale'

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Het duurt nog een paar weken voordat de winterkleding thuis in de kast plaatsmaakt voor de voorjaars- en zomerkleding. Menigeen houdt een grote voorjaarsopruiming in de kledingkast. Veel kleding van vorig jaar wordt teruggelegd, maar vaak blijft er ook een stapel liggen die niet meer terugkomt in de kast. Verschillende redenen zijn hiervoor te bedenken. En wat doe je daar dan mee?

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De negentienjarige Jur van der Heijden weet hier wel raad mee. Jur: "Huur een tafel voor de eerste Closet Sale die op 29 maart van 11.00 tot 17.00 uur wordt gehouden in Café-Restaurant De Zwaan." Closet Sale is een kledingbeurs waar mensen hun (tweedehandse) kleding kunnen verkopen. "Vaak kan kleding nog een ronde mee. Andere mensen kunnen voor 'een prikkie' een nieuwe outfit kopen. Het mes snijdt zo aan twee kanten", legt Jur uit.

Stage
Jur loopt stage bij De Zwaan voor zijn studie Marketing Communicatie die hij volgt aan het ROC in Tilburg. "Een van de examenopdrachten is een evenement organiseren. Samen met Stephany Leermakers, bedrijfsleider van De Zwaan, heb ik in november dit idee besproken. Op dat moment was het nog te vroeg om ermee aan de slag te gaan. Samen met Aafke Kleinhuis heb ik deze Closet Sale georganiseerd. De datum is gepland en nu ben ik druk bezig met de voorbereiding", aldus Jur.

Verhuur van tafels
Een van de taken die bij de voorbereiding hoort, is het verhuren van de tafels. Jur: "In totaal kunnen we ongeveer 35 tafels kwijt in de zaal. De afmeting van een tafel is 2.10 x 88 cm. Tussen de tafels is er ruimte voor een kledingrek dat de verkopers zelf mee mogen nemen." Er mag dames-, heren- en kinderkleding aangeboden worden. Uiteraard dient de kleding wel heel en schoon te zijn. "Het is de bedoeling dat de mensen zelf hun kleding verkopen en hun eigen prijzen bepalen, legt Jur uit."

Nieuwe outfit
Ben je op zoek naar een nieuwe, betaalbare outfit, of zelfs meer? Kom dan op 29 maart tijdens de Closet Sale naar De Zwaan en kom 'winkelen'. Wie weet vind jij de kledingstukken waar je al een tijdje naar op zoek bent. Wil je zelf kleding verkopen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Jur via info@zwaan-son.nl. Noteer in je e-mail je naam en telefoonnummer. Als de e-mail binnen is, dan stuurt Jur informatie toe waar alle gegevens in staan.