Oud-klasgenoten van klas 3 uit 1978/1979 bijeen tijdens afscheidsreceptie Gerard de Wit
Oud-klasgenoten van klas 3 uit 1978/1979 bijeen tijdens afscheidsreceptie Gerard de Wit Foto: Ingezonden

Gerard de Wit en klas 3 van 1978/79

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - John van Haandel was een van de aanwezigen tijdens het afscheid van Gerard de Wit die na 42 jaar lesgeven afscheid nam van basisschool De Krommen Hoek. "Het was erg druk op de receptie. Mensen genoeg die hem een warm hart toedragen. Het was ook een erg leuke en vriendelijke leraar en dat is vele mensen bij gebleven, zelfs na 42 jaar nog", laat John weten.

42 jaar had Gerard klas 3 onder zijn hoede. Zijn eerste klas bij De Krommen Hoek was schooljaar 1978-1979, waar John één van de leerlingen was. In die tijd waren de leerlingen van deze klas 8 en 9 jaar oud. Nu zijn sommigen al vijftig en degenen die dat niet zijn, worden dat dit jaar nog. John: "Deze leerlingen zijn in al die jaren Gerard niet vergeten. Sterker nog, vanuit verschillende hoeken van het land namen ze de moeite om Gerard de hand te drukken: 18 handen."

Voor Gerard natuurlijk leuk, maar ook een opgave om alle namen goed te herinneren. Voor de kids van toen leuk om herinneringen op te halen. "Na de receptie is het ophalen van herinneringen voorgezet in onder andere Restaurant Il Ponte. Het was zo leuk dat er besloten is dit jaar een reünie te houden voor deze klas 3", aldus John. Uiteraard is Gerard van harte welkom. "Gerard, mocht je willen komen, Leon Mange heeft mijn nummer en die is ook uitgenodigd."

Tot slot wil John, namens deze klas 3, Gerard bedanken voor het fijne jaar 78/79.

Klassenfoto klas 3 De Krommen Hoek 1978/1979