Logo mooisonenbreugel.nl
Opper Guido Harteveld   | Fotonummer: 93771c
Opper Guido Harteveld (Foto: Wil Feijen)
carnaval

Maak kennis met de Raad van Elf van De Krutjesrapers

Son en Breugel - Wie denkt dat de Raad van Elf alleen 'aan het werk' is als zij in hun zwarte kostuum acte de présence geven tijdens het carnaval, komt bedrogen uit. De raadsleden zijn vooral achter de schermen aan het werk. Stuk voor stuk zijn het werkers, doeners, bedenkers, organisators, helpers, ondersteuners, toezichthouders, creatievelingen, hand-en-spandienstverleners en overleggers. Guido Harteveld is al enkele jaren de 'Opper' van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Krutjesrapers. Hij is de schakel tussen het bestuur en de raad. De Opper wordt ondersteund door Plaats Vervangend Opper (PVO) Richard van der Plas.

Redacteur: Emmy Grit

Guido en Richard hebben in hun functie als Opper en PVO regelmatig overleg met elkaar. Zij verdelen de werkzaamheden onder de overige raadsleden. Naast de Opper en PVO kent de raad ook nog een penningmeester die de financiën beheert. Vaak hebben de raadsleden nog andere taken in de verschillende commissies binnen de carnavalsvereniging. Guido: "De talenten van onze raadsleden worden bij de juiste commissies ingezet."

Breedste zin van het woord
Richard: "De raadsleden houden zich bezig met alle activiteiten en festiviteiten met betrekking tot het uitdragen van carnaval, in de breedste zin van het woord." Onder andere het maken van de carnavalskrant, het versieren van de carnavalswagen, het organiseren van de oberrace, gastheer zijn van De Krutjesrapers tijdens de zittingsavonden en ook toezicht houden in de zaal, het ophangen van de 'Welkom in Krutjesgat'-borden bij de toegangswegen en het klaarzetten van de dranghekken tijdens de krutverbranding. Maar ook buiten de vier carnavalsdagen zijn de leden van de Raad van Elf actief. Zo serveren zij het eten tijdens het 'Diner carnavalesk' en zijn de leden bode tijdens de Goederen- en Dienstenveiling die de carnavalsvereniging jaarlijks in april organiseert.

Ontspanning
Naast deze drukke bezigheden is er ook tijd voor ontspanning. "Als wij gekleed zijn in ons kostuum en onze steek op hebben, dan zit het werk achter de schermen erop en drinken wij natuurlijk een lekker pilsje. Maar wel altijd met mate", lachen Guido en Richard. Niet alleen met carnaval (22 t/m 26 februari, red.) heeft de Raad van Elf een druk programma. Guido: "Er is bijna dagelijks wel iets te doen. Van de receptie van de Jeugdprins en Jeugdprinses van De Dommelsoppers tot een bezoek brengen aan de basisscholen, het bezoeken van de cliënten en bewoners van Zonhove, de bewoners en cliënten van Berkenstaete en een onaangekondigd ziekenbezoek aan inwoners in Son en Breugel. Maar ook zijn wij bij de carnavalsmis in de kerk, de receptie van Prins Bas, de seniorenmiddag, de creadag, de vurgloeiavond, bij SBC, bij de opening van het jeugdcarnaval, de sleuteloverdracht, de optocht, de vier balavonden, de oberrace, de boerenbruiloft, de krutverbranding, 'op de erwtensoep bij de Prins' en als laatste gaan we haringhappen." Officieel is het carnaval dan voorbij, maar voor de raadsleden staan nog enkele werkzaamheden op het programma. "Opruimen en evalueren hoort er ook nog bij", aldus Richard.

Teamuitje
De Raad van Elf houdt drie keer per jaar een vergadering en er staat ook een teamuitje op het programma. Guido: "De drukke periode breng je met elkaar door, samen eropuit trekken hoort daar ook bij. Gezelligheid en saamhorigheid staan bovenaan bij dit soort uitstapjes."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>