Flip heeft de vrijwillgerspenning overhandigd gekregen door burgemeester Gaillard
Flip heeft de vrijwillgerspenning overhandigd gekregen door burgemeester Gaillard Foto: Wil Feijen
Foto's

Vrijwilligerspenning voor Flip Spooren

Algemeen

Son en Breugel - Tijdens de vierde zittingsavond van carnavalsvereniging De Krutjesrapers, op zaterdag 15 februari, heeft burgemeester Hans Gaillard de Vrijwilligerspenning uitgereikt aan Flip Spooren. Flip (35 jaar) is al ruim vijftien jaar op diverse terreinen actief als vrijwilliger.

Kindervakantieweek Breugel
Van 2004 tot 2019 was Flip actief bij de Kindervakantieweek Breugel. Eerst als leiding van een groepje kinderen, later als lid van de werkgroep die zorgt voor sponsoren, het bedenken van thema's, het koken voor de leiding en het begeleiden van de kinderen die leiding hebben over basisschoolkinderen.

Carnavalsvereniging De Krutjesrapers
Flip is bij De Krutjerapers actief sinds 2003. Van 2003 tot 2018 zat hij in de Raad van Elf. Vanaf 2007 tot nu is hij lid van de commissie die de jaarlijkse Creadag voor basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 organiseert. Sinds 2010 zet hij zich in voor de carnavalskrant. Hij is betrokken bij het werven van sponsoren, de opmaak van de krant, het schrijven van teksten voor de krant en het regelen van de bezorging. Sinds 2016 is hij hoofdredacteur van de krant. Vanaf 2018 is hij bestuurslid van de carnavalsvereniging.

Oase / De Dommelsoppers
Tevens was Flip actief bij de Jeugdcarnavalsvereniging De Dommelsoppers van Oase. Hij was Jeugdprins in 2002. En van 2009 tot 2012 was hij secretaris van de vereniging.

De Vrijwilligerspenning wordt elk jaar toegekend als blijk van waardering. Zowel inwoners als niet-inwoners, die zich op enig terrein van het maatschappelijk leven belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de Son en Breugelse gemeenschap komen in aanmerking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding