Logo mooisonenbreugel.nl
Carnavalsoptocht 2019 (archieffoto)   | Fotonummer: cf7999
Carnavalsoptocht 2019 (archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
carnaval

Chirurgenoutfit met mondkapje populair tijdens carnaval

Son en Breugel - Hoe ga jij gekleed met carnaval? Heb je al een nieuw kostuum gekocht, of haal je iets van zolder? Doe jij mee met de trend van 2020? Dan loop je dit jaar vast rond in een trainingspak of een retro-kostuums, met invloeden uit de jaren '20 en '70 rond. Of wellicht trek je een verpleegster- en chirurgenoutfits aan mét mondkapje. Deze kostuums kostuums zijn dit jaar opvallend populair.

Retro is hip tijdens carnaval
Klassieke kostuums uit de Roaring Twenties, maar ook Hippie-outfits uit de jaren '70 en vooral fluorescerende trainingspakken uit de jaren '80 en '90 zijn dit jaar niet aan te slepen. In de top 10 bestverkochte kostuums staan liefst vier verschillende retro-trainingspakken.

Regionale verschillen
Er zijn duidelijke verschillen tussen de carnavalskleding in Noord-Brabant en Limburg. In Brabant zijn piraten-, vikingen- en dierenkostuums relatief populair, terwijl men in Limburg vaker rondloopt in een middeleeuws-, steampunk- of renaissancekostuum. In wat men in het zuiden 'boven de rivieren' noemt, zijn boeven-, politie- en science fiction-kostuums relatief populair.

Explosieve stijging mondkapjes
Ten opzichte van vorig jaar zijn verpleegster- en chirurgenoutfits mét mondkapje dit jaar ruim tweemaal zo vaak verkocht. Dit kan mogelijk te maken hebben met de actualiteit rondom het coronavirus.

Muziek
Behalve aandacht aan kostuums wordt er ook veel aandacht besteed aan carnavalsmuziek. De songteksten van carnavalsnummers staan vaak in het teken van drank, dansen en meezingen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>