Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: bd5ea4
Foto ter illustratie (Foto: )
Algemeen / Son & Breugel

Minder woninginbraken afgelopen jaar in Noord-Brabant

Son en Breugel / Noord-Brabant - In Nederland werden afgelopen jaar in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. In de provincie Noord-Brabant daalde het aantal inbraken in woningen iets sterker, met ruim 9 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.  

Sterkere afname dan landelijk gemiddeld
Afgelopen jaar werden er in Noord-Brabant in totaal 5.544 woninginbraken geregistreerd. Dit waren er 9,4 procent minder dan in 2018. Het gros van de inbraken vond binnen de provincie plaats in de gemeenten Eindhoven (709), Breda (482) en Tilburg (382). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Mill en Sint Hubert (15), Baarle-Nassau (18) en Oirschot (22); waar het minst vaak werd ingebroken.

Opvallende gemeenten binnen Noord-Brabant
Binnen Noord-Brabant valt Vught het meest op in positieve zin. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar met 35,7 procent (van 56 inbraken naar 36 inbraken). In Eersel steeg het aantal inbraken relatief gezien het meest (113,8 procent stijging), van 29 inbraken naar 62 inbraken.

Independer heeft voor de provincie Noord-Brabant een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere gemeente in Noord-Brabant in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>