Afbeelding
Foto: Ingezonden

Vrouw Aktief viert eerste lustrum

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Sinds 2015 is de toenmalige KVO alleen verder gegaan als een zelfstandige vrouwenvereniging en heet vanaf dat jaar Vrouw Aktief. Als Vrouw Aktief is de vereniging de afgelopen vijf jaar verjongd en trekken ze steeds meer moderne vrouwen aan die het gezellig vinden om ongeveer een keer per maand samen te komen.

Deze bijeenkomsten zijn ieder jaar heel afwisselend; het zijn bijvoorbeeld workshops, excursies, lunches, spelletjesavonden en ook diverse malen een goed verzorgde High Tea bij een van de VA leden thuis en bijna jaarlijks een geweldig dagje uit met de bus. Het Creaclupke en de wekelijkse dinsdagavondwandeling in samenwerking met Buurtvereniging De Kanaalstraat worden steeds succesvoller.

Daarnaast staan er ieder jaar weer de inmiddels traditionele items op het VA-jaarprogramma, zoals de surprise-avond. Een keer zijn alle VA-leden compleet verrast. Met drie, in vol ornaat opkomende, Sinterklazen werd het spel ‘Wie van de Drie’ gespeeld, compleet met origineel muziekje. Om erachter te komen wie de échte was, werden door het panel doordringende vragen gesteld, waarbij hun antwoorden tot grote hilariteit leidde onder de VA leden.

Maar ook de kerstviering van VA-leden voor VA-leden is ieder jaar weer een succes. Iedere kerstgroep zoekt een goed doel uit voor deze avond en dit goed doel geeft informatie over zichzelf en daar wordt dan voor gecollecteerd. De Nieuwjaarswandeling met Nieuwjaarsreceptie is ook ieder jaar weer een goede start van het nieuwe jaar. De afsluiting van het VA-seizoen in juni is al jaren een fietstocht met als afsluiting een diner waarbij ook de niet-fietsers aan kunnen deelnemen.

Al meerdere malen zijn er interessante thema-avonden georganiseerd met thema’s zoals valpreventie, een voorlichtingsavond van de Hartstichting en een informatieavond over Dementie/Euthanasie. Het VA-bestuur vindt deze avonden voor velen belangrijk, daarom zijn er ook introducés welkom.

Vrouw Aktief heeft sinds het afgelopen jaar een goed lopende en prima bijgehouden website www.vrouwaktief.nl met een fotogalerij van de komende en laatste activiteiten. Ook op social media als Facebook, Instagram en Twitter worden deze gedeeld.

Het bestuur van Vrouw Aktief is trots dat ze samen met hun VA-leden het eerste lustrum mogen vieren in La Sonnerie op 17 maart. Het belooft in ieder geval een mooie avond te worden.