Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 92a5a3
Coronavirus

Eenzaamheidsvirus spontaan te lijf

Son en Breugel - Het coronavirus dwingt veel kwetsbare, met name oudere, mensen alleen thuis te zitten. Hun behoefte aan contact en praktische hulp blijkt groot. De afgelopen week ontstonden veel hartverwarmende hulpinitiatieven. LEVgroep Son en Breugel inventariseert alle initiatieven en probeert zo een beetje overzicht te krijgen.

“We verwijzen mensen met een hulpvraag zo goed mogelijk door of brengen hen in contact met hulpbieders”, aldus Ismene Borger van de lokale LEVgroep. “Als er meer nodig is of als er zorgen zijn, kunnen we gelijk schakelen met medewerkers van het CMD.”

Vrijwilligers van verschillende vrijwilligersorganisaties bellen nu regelmatig leden van hun doelgroep op om te vragen hoe het er mee gaat. Zo blijft een vertrouwd contact voor deze mensen, vooral ouderen, toch telefonisch bestaan.

Lijstje
Ook individuele mensen benaderden de LEVgroep spontaan om hulp te bieden. Ismene: “Ze doen graag boodschappen voor ouderen en zieken of willen mensen af en toe bellen. We hebben al een lijstje met mensen die hiervoor gevraagd mogen worden.”

Er zijn speciale facebookgroepen gevormd voor het bieden van hulp tijdens deze coronacrisis. Mensen kunnen bovendien hulp vragen via buurtwhatsappgroepen. De klankbordgroep Kom Erbij staat paraat om mensen te bellen en ook de kerken zijn actief. “Ook het jongerenwerk zet zich in voor praktische hulp. Er zijn zelfs mensen die soep of maaltijden koken voor ouderen in de buurt”, aldus Ismene.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>