Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: f00d8d
Foto:
Algemeen / Son & Breugel

Gonny redt het wel in haar quarantaine

Son en Breugel - Op een zonnige zaterdagochtend wordt Gonny Habraken gebeld voor een telefonisch interview. Voorzien van een kopje thee wordt het gesprek over de quarantaine waar Gonny nu al weken in zit, gestart. Gonny is 66 jaar en heeft ruim vijf weken geleden, dus voor de Corona-uitbraak, een operatie aan haar rug gehad. Dus leeft ze, samen met haar man, volledig in quarantaine. Geen boodschappen, geen ommetjes, alleen maar thuis.

Redacteur: Ellen van der Vleuten

Gonny leeft daarnaast al jaren met een zodanig ziekte dat ze alleen sondevoeding krijgt. Ze vertelt: “Normaal kan ik daar prima mee leven. Gezien het coronaspook dat rondwaart in onze wereld, ben ik helaas aan huis gekluisterd.” Ze is één van de ‘kwetsbare’ mensen die een groot risico loopt als ze dit virus nu in haar lijf zou krijgen. En haar leven is haar te veel waard.

Dagelijks contact
Ze heeft dagelijks op afstand contact met haar drie kinderen en vier kleinkinderen. De kleinkinderen laten haar zien welke huiswerkopdrachten ze maken. Zo krijgt ze, nog meer dan normaal, veel mee van het schoolwerk van de kindjes, omdat deze natuurlijk thuisonderwijs krijgen. Natuurlijk mist ze het fysieke contact, maar Gonny is een positief ingestelde vrouw. “Ik kijk naar wat ik wel kan”, aldus Gonny. Naast deze dagelijkse momenten heeft ze ook veel telefonisch contact met vrienden en familie.

Vakantie in eigen huis

Gonny heeft het geluk dat ze op een prachtige plek woont met de Dommel achter haar huis. “Eigenlijk vieren we op dit moment vakantie in ons eigen huis.” Gonny denkt dat er zeker voordelen zijn van het coronavirus. “Iedereen moet nu een pas op de plaats maken. Je wordt je veel meer bewust van jezelf en kunt hierin ook rust vinden.” Wijze woorden waar menigeen zich in herkent.

Hobby’s
Eén van Gonny’s hobby’s is koken en bakken. Omdat ze zelf nauwelijks gewoon eten kan verteren, is dat dus alleen voor anderen koken. Normaal schuiven de kinderen en kleinkinderen graag aan. Waar anderen genieten van het zelf opeten van lekkere gerechten, geniet Gonny van de gezichten van de anderen die haar eten met plezier nuttigen. “Helaas zit dat er de komende tijd niet in, maar uiteindelijk gaan we dit virus te lijf en breken er weer ‘normale’ tijden aan.” Een andere hobby van Gonny is lezen. Drie luisterboeken per week is geen uitzondering. De volledige quarantaine helpt daar natuurlijk wel aan mee.

Talenten
Het gesprek wordt afgesloten met het onderwerp talent. Een belangrijk onderwerp voor Gonny: “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft in het leven. Je hoeft ze alleen maar te zoeken. Als je ze vervolgens gevonden hebt en ze gebruikt dan geeft dat veel energie en zingeving aan je leven.” Dit is iets wat Gonny iedereen gunt in het leven.

Ontmoeting
Een interview dat begon met ‘mag ik jou een aantal vragen stellen over jouw quarantaine’ is zo veel meer geworden. Er wordt telefonisch afscheid genomen met de belofte dat Gonny en de redacteur elkaar gaan ontmoeten als het coronavirus de wereld heeft verlaten of beheersbaar is geworden.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>