Logo mooisonenbreugel.nl
De twee initiatiefnemers van SamenLoop voor Hoop 2016 Ingrid van Kronenburg (l) en Ellen van der Vleuten. Zij zijn nu ambassadeurs.    | Fotonummer: 3507a8
De twee initiatiefnemers van SamenLoop voor Hoop 2016 Ingrid van Kronenburg (l) en Ellen van der Vleuten. Zij zijn nu ambassadeurs. (Foto: Nely van den Oetelaar)
SamenLoop voor Hoop

‘Kanker zou geen ziekte meer moeten zijn waar je aan dood gaat’

Wat was SamenLoop voor Hoop Son en Breugel 2016 een groot succes! Direct na dit indrukwekkende evenement werd al gezegd dat er zeker een vervolg op moest komen. En dat vervolg staat gepland op 5 en 6 juni 2021. Een tweede SamenLoop voor Hoop in Son en Breugel. Ellen van der Vleuten en Ingrid van Kronenburg waren de twee initiatiefnemers die samen met vele vrijwilligers de SamenLoop in 2016 hebben georganiseerd. Niet voor niets heeft de organisatie hen gevraagd als ambassadeurs voor dit prachtige evenement.

Door: communicatiewerkgroep SamenLoop voor Hoop

Inmiddels zijn er zes ambassadeurs die SamenLoop voor Hoop Son en Breugel een warm hart toedragen en zich verbonden voelen met het doel; een inzamelings-evenement ten bate van KWF Kankerbestrijding. In een serie van drie verhalen worden de ambassadeurs aan jullie voorgesteld. Te beginnen bij Ellen van der Vleuten en Ingrid van Kronenburg.

Enthousiast
Ellen en Ingrid zijn met hun partners begin jaren negentig in Son en Breugel komen wonen. Beiden afkomstig uit Best. Ze leerden elkaar pas in Son en Breugel kennen en er ontstond een warme vriendschap. Toen ze hoorden dat in hun oude dorpje Best een SamenLoop voor Hoop werd georganiseerd werden ze enthousiast om er in ieder geval te gaan kijken en deels het evenement mee te beleven. En al snel waren ze het eens: “Dit evenement moest er ook in Son en Breugel komen.” En dat maakten ze waar. Ingrid: “Ik ben in Son en Breugel altijd heel gastvrij ontvangen en ik wilde graag iets terugdoen voor het dorp. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden. Kanker zou geen ziekte meer moeten zijn waar je aan dood gaat. Maar een ziekte waar je oud mee kunt worden.”

Bespreekbaar
Ellen: “Ik vind het belangrijk dat kanker bespreekbaar is. Gelukkig zijn er ook veel verhalen over mensen die kanker overleven. Mensen met kanker staan er niet alleen voor. Mensen moeten dit samen met hun dierbaren dragen. De reden dat ik ambassadeur ben is ook dat ik graag wil uitdragen dat mensen met kanker inderdaad wel het leed moeten dragen, maar dat het helpt als je je gesteund voelt. En een SamenLoop voor Hoop helpt daarbij.”

Mooie herinneringen
Het organiseren van de SamenLoop in 2016 haalt nog steeds mooie herinneringen naar boven. Ingrid: “We hebben toen zoveel saamhorigheid ervaren. Niet alleen tijdens de SamenLoop voor Hoop, maar ook zeker in de voorbereiding er naar toe. Iedere voorbereidingsbijeenkomst was een feestje. Ondanks dat we soms best beladen onderwerpen moesten bespreken en er emoties los kwamen. Iedereen was zo betrokken bij dit indrukwekkende evenement.”

Saamhorigheid
Als Ellen en Ingrid terugblikken op de SamenLoop voor Hoop 2016 dan zijn ze het er samen over eens dat vooral de saamhorigheid bij de deelnemende teams, de eregasten, de bezoekers en alle betrokkenen zo enorm groot was: “Het was een ‘ontmoeten’ tussen mensen die kanker hebben, familieleden die een dierbare hebben met kanker of een dierbare hebben verloren aan kanker. Maar ook waren er mensen die op dat moment niet iemand in hun omgeving hadden met kanker, maar wel betrokken waren. Mensen die spontaan elkaar omarmden.” Schouder aan schouder stonden. Schouder aan schouder. Dat was het lied van SamenLoop voor Hoop 2016: ‘Als we schouder aan schouder staan, zal het vanzelf gaan. Blind van vertrouwen. Aan een half woord genoeg. Schouder aan schouder. Alsof iemand je draagt. Het mooiste ligt voor ons. Als we schouder aan schouder staan.’

Oproepen deelnemen
De vriendschap tussen Ellen en Ingrid is er door het organiseren van de SamenLoop voor Hoop 2016 alleen maar intenser door geworden. Ze blijven betrokken. Niet in de organisatie, maar als ambassadeurs: “We realiseren ons heel goed dat in deze corona-tijd het best lastig is om te starten met dit mooie evenement. We hebben alle vertrouwen in de huidige organisatie. We willen alle dorpsgenoten oproepen om SamenLoop voor Hoop 2021 mee te beleven. Voor degenen die er de vorige keer niet bij waren, weet dat het geen zielige bedoening is. Juist bij de SamenLoop wordt het leven gevierd. Wees erbij.”

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>