Logo mooisonenbreugel.nl
Voorbeeld van een pop die de EHBO-vereniging goed kan gebruiken   | Fotonummer: 30768c
Voorbeeld van een pop die de EHBO-vereniging goed kan gebruiken (Foto: Ingezonden)

EHBO zoekt met spoed trainingspoppen en losse ledematen

Son en Breugel - De EHBO-vereniging Son en Breugel is dringend op zoek naar trainingspoppen en losse ledematen van bijvoorbeeld etalagepoppen om hun cursisten voor te bereiden op het examen. Door het coronavirus is het niet meer mogelijk om te werken met een Lotusslachtoffer.

Redacteur: Corry van Asseldonk

Kees Rombouts, secretaris van de EHBO vertelt: “Wij gebruiken een ruimte op een prima locatie in de Emiliusschool, waar wij zo lang als het toegestaan was, gebruik van mochten maken. Maar ook hier ging de deur op slot vanwege het coronavirus.” De EHBO-vereniging was op dat moment bezig met het opleiden van nieuwe cursisten, die nog maar twee weken voor hun examen zaten, toen het Oranje Kruis aangaf dat de examens opgeschort zouden worden. “Ook met de opleiding moesten we noodgedwongen stoppen, omdat de cursisten niet meer konden oefenen op een Lotusslachtoffer en de kaderinstructeur geen les meer mocht geven.”

Examens
“Gelukkig komt er vanaf 1 juni versoepeling”, gaat Toon Merks, voorzitter van de EHBO, verder. “Vanaf 15 juni mogen weer examens afgenomen worden. Onze eigen trainingen staan nu even op een laag pitje, we geven voorrang aan onze examenkandidaten. Deze willen we dan ook graag nog voor de vakantie hun examen laten doen.” De protocollen worden aangepast aan de actuele richtlijnen. Dit betekent dat de kandidaten niet op een Lotusslachtoffer kunnen oefenen en daarom zoekt de EHBO-vereniging losse ledematen en een speciale levensgrote pop waarop geoefend kan worden. Kees: “We willen aan de mensen uit Son en Breugel vragen of ze misschien ergens op zolder een pop hebben liggen die ze willen uitlenen of, als er niks mee gedaan wordt, dat wij die mogen gebruiken voor onze cursisten. Het liefst hebben wij losse ledematen, hierop kunnen de cursisten oefenen met verband aanleggen.” Het allerbelangrijkste waar de vereniging naar op zoek is, is . Tevens moet de pop ook makkelijk aan en uit te kleden zijn. “We hopen natuurlijk op een versoepeling van de examens, maar daar kunnen we niet op gokken.”

Geen inkomsten
“Wij zijn een gezonde vereniging, met 60 leden”, gaat Toon verder. “Maar om nu een nieuwe pop aan te schaffen die we, hopelijk, slechts tijdelijk nodig hebben, dat slaat wel een heel groot gat in ons budget. Deze poppen kosten ongeveer tussen 600 en 800 euro. De evenementen gaan nu ook niet door, dus er zijn voor ons ook geen inkomsten.”

Nieuw aanwas
Wat de toekomst gaat brengen wachten ze rustig af. De voorzitter: “Het belangrijkste doel is op dit moment om de examenkandidaten op een veilige en verantwoorde manier goed voor te bereiden op de examens, omdat de EHBO-vereniging de nieuwe aanwas heel erg hard nodig heeft. De cursisten hebben er zo hard voor gewerkt.”

Oproep
Als u losse ledematen van poppen heeft of een zo natuurlijk mogelijke pop, of u weet dat iemand die misschien zou kunnen hebben, dan houden de voorzitter en secretaris zich van harte aanbevolen. U kunt contact opnemen via info@ehbosonenbreugel.nl of telefonisch via 06-22461111.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>