Logo mooisonenbreugel.nl
Het 'All-stars' team   | Fotonummer: a5a8c0
Het 'All-stars' team (Foto: Ingezonden)
sport

De ondergang en wederopstanding van een vriendenteam

Son en Breugel - Het is 2004 als een aantal vrienden bij ESV (Eindhovense Sportvereniging) een elftal opricht. Ze kennen elkaar van hun bijbaantje bij Super De Boer in Eindhoven en van de junioren bij WVVZ (Woenselse Voetbalvereniging Zuid). Vanaf het prille begin staat gezelligheid voorop en dat al zestien jaar lang. Dat die sfeer belangrijk is, bewijst de betrokkenheid van meer dan de helft van de spelers, die al meer dan tien jaar lid zijn.

Redacteur: Ivo van Hoek

Een groot deel van de spelers heeft eerder furore gemaakt in het eerste elftal van ESV of WVVZ. Beide clubs zijn in 2011 gefuseerd in vv WODAN. Met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar zijn de sterren van weleer inmiddels allemaal papa en staat de nieuwe lichting al te trappelen aan de zijlijn. Vanaf de start heeft dit ‘All stars’-team steevast bovenin de vijfde klasse gestreden om de prijzen. Omdat bier en stappen altijd net iets belangrijker waren, bleef de echte hoofdprijs lang aan hun neus voorbijgaan. Maar na veertien jaar kwam toch het langverwachte kampioenschap. Vervolgens speelden ze vanaf 2018 met wisselend succes in de vierde klasse.

Nieuwe start
Aanvoerder Martijn Raats, die vanaf het begin betrokken is, vertelt: “Na de fusie voetballen we alweer jaren in het derde elftal van de Eindhovense club WODAN, maar de organisatorische chaos nam almaar toe de laatste jaren. Dit was voor ons reden om op zoek te gaan naar een nieuwe impuls, een frisse doorstart.” Omdat het gros van de teamleden inmiddels in Son en Breugel of Blixembosch woont, kwam voetbalvereniging SBC in beeld als een passend alternatief.

Jubileumseizoen
“SBC is altijd een club geweest waar echt een goeie voetbalsfeer hangt en ons vermoeden was dat zelfs de derde helft daar serieus wordt aangepakt”, vervolgt de voormalige speler van WODAN 3. Nadat het vriendenteam zijn keuze had gemaakt, werd het trieste nieuws bekend dat WODAN failliet zou worden verklaard aan het einde van het seizoen. Ondanks alles hebben de spelers toch goede herinneringen aan de vele feestjes of lange kantinedagen. “Maar ook onze jaarlijkse weekendjes weg naar onder andere Maastricht en Belgrado zijn mooie herinneringen. Als regerend kampioen eindigden wij in ons vijftiende jubileumseizoen met een weekendje Berlijn en een knallend teamfeest. Daarbij waren vrijwel alle vijftig (oud-)teamleden aanwezig, inclusief ‘fans’ en aanhang.

Dieptepunten
Natuurlijk waren er ook dieptepunten: door de coronaperiode hebben de jongens helaas hun trouwe lidmaatschap van twintig jaar geen goed einde kunnen geven. Het recente faillissement van WODAN hakt erin en vooral de trieste weg ernaartoe. “Ook het feit dat een van onze teamgenoten afgelopen seizoen met hartproblemen per ambulance van het veld moest, hakte erin. Dit gebeurde nota bene op het veld van onze kersverse club uit Son. Omdat de overschrijving naar SBC al rond was, wilden we daar eigenlijk aansluitend een leuke kantinemiddag houden. Dat liep dus even anders; gelukkig bleek het achteraf slechts te gaan om een fout in zijn defibrillator. De schrik was er niet minder om, maar de hulp vanuit SBC was echt super!”, besluit de 36-jarige spits.

Als het komende seizoen losbarst, zal dit hechte team het Sonse gras opvreten en na afloop gezellig meehelpen om in de kantine de fusten te legen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>