Wie komt in aanmerking voor een bloem-attentie?
Wie komt in aanmerking voor een bloem-attentie? Foto: Ingezonden

Bloem-attentie voor senioren

Algemeen

Son en Breugel - Sinds 2012 wordt er in de zomerperiode van alles georganiseerd voor de senioren (55+ers) in de gemeente Son en Breugel onder de noemer Senioren Zomer Activiteiten (SZA). Deze zomer ziet dat er door het coronavirus allemaal heel anders uit en is het niet of nauwelijks mogelijk om activiteiten te organiseren.

Als mede-organisator van deze SZA heeft LEVgroep zitten denken hoe ze mensen die normaal deelnemen aan deze SZA-activiteiten kunnen laten merken dat zij niet vergeten zijn in deze voor iedereen aparte tijden. Het idee is om verbinding in de samenleving te brengen door bij deze mensen, of ook andere senioren, een ‘bloem-attentie’ thuis langs te brengen.

Dit doet LEVgroep in samenwerking met de Seniorenraad, Jongerenwerkers van LEVgroep en jongeren uit het dorp die deze attentie op gepaste afstand bij de mensen thuis afleveren. Voor de ‘bloem-attentie’ is er een samenwerkingspartner gevonden in de Boerenbond Son en Breugel, die de planten tegen sterk gereduceerd tarief ter beschikking stelt.

Kent u een senior in de gemeente die u in aanmerking vindt komen voor zo’n ‘bloem-attentie’, dan willen wij u vragen die aan te melden via teamsonenbreugel@levgroep.nl.

Oproep
Ben jij een jongere uit het dorp en wil je graag meehelpen met deze actie? Dan mag je je melden bij Marieke Schoenmakers, via 06-10853842. Van haar hoor je wat je kunt betekenen.

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Parfumerie Pour Vous nieuw in Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Zorgmakelaar voor vragen over en bij mantelzorg
Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Monument voor het ‘onbekende kind’ onthuld bij De Ruimte
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 19:04 Vijf topbands op vijfde editie Lazy Sonnie Afternoon Festival
Afbeelding
Foto’s Algemeen 28 jun, 17:20 Ondernemers Eric, Bart en Henk trots op hun titel
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 15:43 Optreden MG Band en De Gerwense Dorpsmuzikanten in kiosk