Wegwerkzaamheden John F. Kennedylaan, fase 1 van 29 juni t/m 13 juli
Wegwerkzaamheden John F. Kennedylaan, fase 1 van 29 juni t/m 13 juli Foto: ©gemeente Eindhoven

Groot onderhoud Kennedylaan in Eindhoven

Algemeen Verkeer

Son en Breugel / Eindhoven - De gemeente Eindhoven maakt bekend van 29 juni tot en met 26 juli groot onderhoud uit te voeren aan de Kennedylaan. Het is de belangrijkste ontsluitingsweg van Eindhoven aan de noordzijde, waarvan ook veel inwoners van Son en Breugel gebruik maken.

De gemeente Son en Breugel adviseert inwoners van Son in Breugel om in deze periode waar mogelijk gebruik te maken van de fiets. Het nieuwe fietspad langs de Eindhovenseweg (onderdeel van de Slowlane) biedt goede mogelijkheden om Eindhoven vanuit Son en Breugel snel met de fiets te bereiken.

Werkzaamheden
Het noordelijk deel van de John F. Kennedylaan is hard toe aan groot onderhoud. Wegwerkzaamheden op zo’n belangrijke ontsluitingsweg zorgen voor veel overlast voor het verkeer. De werkzaamheden stonden op de planning voor de zomer van 2021. Omdat er door de coronacrisis minder verkeer op de weg is en er deze zomer geen evenementen plaatsvinden, heeft de gemeente besloten om de werkzaamheden eerder uit te voeren.

Op 29 juni starten de wegwerkzaamheden op de Kennedylaan tussen de Sterrenlaan en de Tempellaan. De eerste twee weken werkt de aannemer op de oostelijke rijbaan. Vanaf maandag 13 juli starten de werkzaamheden op de westelijke rijbaan. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden op 26 juli klaar. De aannemer werkt van maandag tot en met zaterdag tussen 06:00 en 23:00 uur om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden.

Klik hier voor meer informatie over de wegwerkzaamheden en bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden