Logo mooisonenbreugel.nl
Veel wateroverlast in en rondom de kringloopwinkel   | Fotonummer: 93b7ad
Veel wateroverlast in en rondom de kringloopwinkel (Foto: Kringloopwinkel Son en Breugel)

Structureel wateroverlast bij Kringloopwinkel op Ekkersrijt

Son en Breugel - Joost Franke van de Kringloopwinkel in Son en Breugel was zaterdag 27 juni samen met zijn personeel al vroeg bezig om zijn winkel weer droog te krijgen. De winkel, gevestigd op Ekkersrijt, was grotendeels onder water komen te staan na het noodweer van afgelopen vrijdag.

Redacteur: Adrie Neervoort

Voor Joost Franke was het de tweede keer in korte tijd dat zijn winkel onder water stond na een hevige regenbui. Ook zijn buurman Camtronics hield het niet droog. Daar stond een gedeelte van het bedrijf onder water, ook hier voor de tweede keer in korte tijd. Zowel Camtronics als de Kringloopwinkel zijn in het oudste bedrijfspand van Ekkersrijt gevestigd. In dit gedeelte liggen de panden lager dan de later gebouwde panden verderop op Ekkersrijt. Veel van de oude gebouwen op het lagergelegen gedeelte zijn inmiddels verdwenen. Door de lage ligging en het feit dat de riolering en het aanwezige gemaal de waterafvoer niet aankunnen, stroomt het overtollige water dus naar dit laagstgelegen gedeelte.

Veranderd in zwembad
Op de vrijgekomen locaties, op het lage gedeelte, werden nieuwe gebouwen gezet die hoger kwamen te liggen, zoals de recentelijk gebouwde opslagloods op de voormalige Schuitema locatie. Dit gebouw ligt naast de Kringloopwinkel en Camtronics en ligt hoger dan het oude gebouw. Het gebouw is indrukwekkend groot en heeft een gigantisch dakoppervlak. Joost Franke hierover: “Het afvoeren van het water van dit dak gaat goed tot aan het riool, maar het riool kan deze aanvoer niet aan. Het bewijs is de ondergelopen loskade voor het gebouw, die na een hevige regenbui veranderd is in een zwembad. Het overige hemelwater op het terrein stroomt zelfs over een lage muur het terrein van de Kringloopwinkel op.”

Geen oplossing
Franke heeft het probleem al aangekaart bij de gemeente, maar een directe oplossing heeft hij nog niet te horen gekregen. Het riool is in orde en het gemaal werkt goed, maar samen kunnen die het gewoon niet aan. Voor beide ondernemers is dit natuurlijk geen antwoord waar ze mee verder kunnen en de voorspelling dat de hevigheid van de buien in de toekomst alleen maar gaat toenemen, maakt hen alleen maar ongeruster.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>