Groen moet beter beschermd worden (archieffoto)
Groen moet beter beschermd worden (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

Groen in de gemeente moet beter worden beschermd

Algemeen gemeente

Son en Breugel - De politiek in Son en Breugel is eensgezind als het gaat om het behoud van het stukje bos, ook wel bekend als het John Carp-pad, bij De Bontstraat.

Redacteur: Adrie Neervoort

Volgens Eef van Turnhout (Dorpsbelang) moet de politiek meer de leiding nemen als het om nieuwbouwprojecten gaat. Daarmee verwijst hij naar de nieuwbouwplannen van SWZ op Zonhove en het voorstel om het genoemde stukje bos te gaan gebruiken voor bouwverkeer. Het was de commissieleden van Grondgebiedzaken erg duidelijk dat dit stukje bos aan De Bontstraat niet gebruikt mag worden voor bouwverkeer voor de nieuwbouw op Zonhove. Wethouder Frenken laat weten dat hij in afwachting is van een uitgewerkt plan van SWZ.

Groenbeleidsplan
Dit onderwerp past natuurlijk ook bij de ingediende motie ‘Borging groene identiteit van Son en Breugel’ van het CDA en D66. Volgens Camille Limpens (CDA) was er wel haast bij geboden om de motie te steunen. Het huidige groenbeleidsplan blijkt dus niet voldoende om het groen in Son en Breugel te beschermen volgens CDA en D66. Daarom kwamen zij met een motie om het bestaande groen beter te beschermen. Limpens noemde daarbij voorbeelden zoals de kap van bomen op de IJssellaan en de Sonse Bergen.

Terughoudend
Wethouder Boersma beloofde terughoudend te zijn met kappen in het bosgebied in Son en Breugel en ook de kap rondom nieuwbouwplannen heeft zeker de aandacht van het college. “Als het om de kap van een enkele boom op privéterrein gaat, moeten wij niet de ‘rijdende rechter’ gaan spelen”, aldus de wethouder. In het groenbeleidsplan worden volgens hem al een aantal gebieden goed beschermd. Wat hem betreft gaat het bij de motie vooral om bouwterreinen en deze komen altijd ter bespreking in de raad.

Camille Limpens nodigde alle partijen uit om de motie te ondertekenen en voor te dragen tijdens de volgende raadsvergadering.

Afbeelding
Algemeen 16 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella