Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Jongeren in Son en Breugel kunnen meedoen aan filmproject

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Mediahuis JOUD organiseert deze zomer in samenwerking met de gemeente Son en Breugel een filmproject voor 12 - t/m 18-jarige jongeren uit Son en Breugel. De deelnemers gaan van 20 juli tot en met 31 augustus samen met andere jongeren in groepjes een paar weken werken aan een filmpje over het dorp. Hier komt veel bij kijken: ideeën bedenken, interviewen, filmen, monteren en presenteren. De jongeren krijgen begeleiding van professionele filmmakers.

Frank Essink van Mediahuis JOUD legt uit wat hij met jongeren gaat doen: “Wij nodigen jongeren graag uit om samen de uitdaging aan te gaan om een commercial van het dorp te maken! Ná wat leren en proberen gaan we als filmcrew gewapend met onder andere goede zin, pen en papier, camera’s, radiografische snufjes en nog veel meer, kriskras door de straten, op zoek naar de leukste-, spannendste-, mooiste momenten om deze te bewerken tot de allermooiste promotiestunt, zowel binnen als buiten de ’grenzen ’van ons dorp’. We gaan verder nog niets verklappen. Ergens in september zal de première plaatsvinden en is iedereen - uiteraard vooralsnog op gepaste afstand - om getuige te zijn van het resultaat! Aan het einde staat er met grote letters op het witte doek te lezen: Vóóral mogelijk gemaakt dóór talenten uit Son en Breugel!”

Burgemeester Hans Gaillard vertelt: “De jongeren in Son en Breugel hebben de afgelopen tijd door corona niet altijd kunnen doen wat zij wilden. Dit project is een mooie kans om deze zomer weer andere jongeren te ontmoeten, het eigen dorp beter te leren kennen en ook nog eens je eigen talenten te ontwikkelen. Ik nodig alle jongeren daarom van harte uit om zich aan te melden.” 

Aanmelden kan via ikdoemee@joud.funonder vermelding van naam en leeftijd. Deelname is helemaal gratis. Er is plaats voor 50 jongeren. Vrijwilligers die mee willen helpen kunnen zich ook aan melden via ikdoemee@joud.fun. Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Ministerie van VWS, in het kader van de maatschappelijke diensttijd.