Logo mooisonenbreugel.nl
Betsie en Gerard   | Fotonummer: 993708
Betsie en Gerard (Foto: Wil Feijen)
Jubileum

Gerard en Betsie van den Oever 50 jaar getrouwd

Son en Breugel / St.-Oedenrode - Vijftig jaar geleden, op 22 juli, traden Gerard en Betsie van den Oever in het huwelijk. Het 50-jarig huwelijksfeest werd op 28 juni gevierd bij Sportcafé Expreszo, kleiner dan oorspronkelijk gepland was. Ze hadden een groot feest gepland met familie en vrienden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Ondanks de andere invulling, kijken ze toch met veel plezier terug op het feest. Voor de komende maanden staat er een verhuizing naar Son en Breugel op de planning van Gerard en Betsie.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

De nieuwe woonplaats is het bruidspaar niet onbekend. Vroeger kwamen ze daar om op hun kleinkinderen te passen, nu komen ze voor de gezelligheid bij hun dochter Miranda, haar man Frank en de kleinkinderen Timo en Menco. Opa Gerard bezorgt samen met kleinzoon Menco wekelijks De MooiSonenBreugelKrant en hij is actief lid van zangvereniging ‘t Zingt in Son en Breugel.

De jonge jaren
Betsie werd in Olland geboren en was de middelste van drie kinderen. Na de lagere school ging Betsie naar de huishoudschool in Sint-Oedenrode, zoals bijna alle meisjes destijds. Daarna volgde ze een opleiding tot kraamverzorgster. “Ik kwam erachter dat je dan vaak op een zondag moest werken, dat wilde ik niet en daarom ben ik gestopt met de opleiding”, lacht Betsie. Vervolgens is ze in de gezinszorg gaan werken. Gerard zag het levenslicht in Sint-Oedenrode. Hij was de jongste telg uit een gezin met elf kinderen. Na de lagere school is hij naar de LTS in Veghel gegaan en heeft daar de schildersopleiding gedaan.

Kennismaken
Op Rooi kermis, tijdens het dansen bij Van de Rijt, hebben ze elkaar leren kennen. “Ik had eigenlijk helemaal geen zin in weer verkering”, grapt Betsie. “Het was net uit met een andere jongen, maar met Gerard klikte het meteen.” Na drie jaar verkering zijn ze getrouwd en hebben ze een poos bij de moeder van Gerard achter in een huisje gewoond. Vandaaruit zijn ze verhuisd naar Boskant. Betsie is na het trouwen gestopt met werken en nam de zorg op zich voor haar ouders en schoonmoeder, die weduwe was. Na drie jaar werd hun dochter Miranda geboren en zijn ze naar de wijk Eerschot in Sint-Oedenrode verhuisd, waar ze nu 42 jaar wonen.

Schilder
Gerard heeft zijn eerste jaren als schilder bij Wim Tits Schildersbedrijf gewerkt, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de firma Knaapen. “Ik wilde hogerop komen en daarom heb ik in de avonduren naast mijn werk verschillende opleidingen en cursussen in het schildersvak gevolgd. Mijn einddiploma als ‘meester-schilder’ heb ik in Utrecht behaald.” Na enkele jaren als schilder te hebben gewerkt, werd Gerard bedrijfsleider bij de fabrieksmatige kant van zijn werkgever. “Mijn werk bestond veelal uit calculatie en personeel aannemen”, blikt Gerard terug. “Dit heb ik tot mijn 58e levensjaar gedaan. Wegens gezondheidsredenen moest ik stoppen en hierdoor kreeg ik meer tijd voor mijn hobby’s.”

Hobby’s
Ze hebben vele hobby’s. Zo gaan ze graag samen fietsen of wandelen, maar de grootste hobby van Gerard is fotograferen. Betsie maakt van die foto’s mooie fotoboeken met bijpassende teksten en collages. Ook gaan ze graag op vakantie, vroeger met de caravan, maar later maakten ze verre reizen naar Bali, Zuid-Afrika en Thailand. Ze hebben ook bijna alle Griekse eilanden bezocht. “De laatste jaren blijven we wat dichter bij huis”, gaat Gerard verder.” Met Kerst huren ze vaak ergens een huisje en vieren daar zowel de verjaardag van Betsie als Kerst. “Miranda, Frank en hun kinderen gaan dan met ons mee op vakantie”, vertelt Betsie trots.

Trots
Beiden kijken met trots terug op de afgelopen vijftig jaar. “Ons geheim is dat we elkaar in onze waarde laten en elkaar respecteren. We hebben samen lief en leed gedeeld, we zijn voor elkaar bestemd”, lichten ze hun geheim toe. “Betsie is een ‘moi blumke’”, zegt Gerard met trots als hij naar zijn Betsie kijkt.

Sleutel
In augustus krijgen Gerard en Betsie de sleutel van hun appartement, dichtbij hun dochter in Son en Breugel. Voordat ze kunnen verhuizen, wordt het appartement opgeknapt en wordt het naar hun eigen smaak ingericht. In november volgt dan de verhuizing. Gerard: “Het wordt ‘ons paleisje’ waar we hopelijk nog vele jaren van kunnen genieten.”

De MooiSonenBreugelKrant wenst Gerard en Betsie nog vele gezonde en mooie jaren in hun appartement in Son en Breugel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>