Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a78aef
Foto: ©pixabay.com

Hittegolf!? Hier wat tips!

Son en Breugel – Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Vandaag werd het in Son en Breugel zelfs 32 graden, maar vanaf vrijdag wordt het nog warmer..De temperaturen lopen op tot maar liefst 35 graden of hoger! Hoe bescherm je jezelf en anderen tegen deze hitte?

Tips voor jezelf
Erg belangrijk: drink genoeg. Ook als je geen dorst hebt, moet je blijven drinken. Probeer minimaal twee liter water per dag te drinken en alcohol te vermijden.
Tussen 12:00 uur en 16:00 uur is het warmste moment van de dag. Je kan dus beter wachten tot de temperatuur wat is gedaald om te sporten of ’s ochtends vroeg de boodschappen doen.
Moet je toch echt even naar buiten? Bescherm jezelf dan tegen de zon. Insmeren is erg belangrijk, en een hoedje/pet en zonnebril werken ook beschermend.

Tips voor je kinderen
Waterijsjes! Ze zijn overheerlijk, werken verkoelend én er zit veel vocht in. Een win-win-win situatie dus.
Wat is er nou leuker om met water te spelen als het warm is? Zorg ervoor dat je kroost in de schaduw zit in plaats van in de zon.
Kleed je kindje luchtig aan. Voor de allerkleinste is een rompertje vaak al genoeg!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>