Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: dca4d0
Foto: Pixabay.com

MooiSonenBreugel Zomer T(r)ips

  Toerisme

De vakantietijd is aangebroken! Door het coronavirus is dit een bijzonder jaar geworden. De vakantie is niet meer vanzelfsprekend en veel buitenlandse vakanties zijn geannuleerd of verzet naar een latere datum in het jaar of zelfs naar 2021. Hierdoor zullen veel mensen thuisblijven en daardoor uitstapjes gaan maken. 

Juist voor die thuisblijvers hebben we een aantal uitjes in de buurt op een rijtje gezet. Elke week geven we enkele t(r)ips

Jeugdvoorstellingen in het Joe Mann Theater
Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar elke week op woensdag om 14.30 uur genieten van een jeugdvoorstelling in het Joe Mann Theater in Best. De voorstellingen die dit jaar gespeeld worden zijn: De rattenvanger van Hamelen (5 augustus), Ridder Blote Voet (12 augustus), Ronja de Roversdochter (19 augustus). Kijk voor meer informatie op www.jethbest.nl.

Huur een kano bij Strik Recreatie
Peddel van Son en Breugel naar St.-Oedenrode. Deze kanotocht begint op de Planetenlaan en eindigt bij zwembad De Neul. Geniet van deze tocht van ongeveer 8 kilometer over de mooie Dommel en de mooie natuur. Meerdere trips mogelijk. Bel 06-45302129 voor meer informatie of om te reserveren. 

Museum Bevrijdende Vleugels
Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten. Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer - de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief tanks, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden. Sonseweg 39 Best info@bevrijdendevleugels.com tel. 0499-329722. Maandag gesloten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>