Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 43e27b
Foto: Stichting Harapan

Succesvolle acties stichting Harapan

Son en Breugel - De stichting Harapan startte enkele weken geleden een actie ter ondersteuning van de kindertehuizen van Yayasan Nativitas op Flores. De problemen ontstonden als gevolg van het coronavirus. D

e actie is in samenwerking met de stichting Nativitas Nederland uit Horst. Er was € 25.000,-- nodig voor de periode t/m eind september, hiervan is ruim € 19.000,-- bij elkaar gebracht. (d.d 31-07). Donaties blijven welkom, zeker omdat verwacht mag worden dat de problemen voorlopig nog niet opgelost zullen zijn. NL29RABO 0177 0622 66 stichting Harapan met vermelding corona 2 Groentekassen: Met steun van enkele fondsen werden op het terrein van rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West-Timor enkele jaren geleden waterbronnen gevonden.

Daarna is een groentetuin aangelegd. De groenten zijn voor eigen gebruik maar de zusters willen in de toekomst ook inkomsten verwerven door verkoop. Men wil ook een “educatieve groentetuintje” aanleggen waar de kinderen in rolstoelen naar toe kunnen gaan en kunnen zaaien en planten.

Er is echter een probleem: toen er kon worden geoogst kwamen wilde apen uit de omgeving en vraten van de groenten en vernielden veel maiskolven en pompoenen. Daarom zijn er twee kassen van stevig grof gaas nodig. Deze moeten open zijn voor het regenwater maar niet toegankelijk voor de apen. Voor een 3-units kas ( € 5.000,--) was het geld begin van dit jaar al beschikbaar dankzij twee door Harapan benaderde steunfondsen . Voor een kleinere kas, kosten € 4.400,-- is inmiddels het geld ook bij elkaar. 

De vereniging TREIN 8.28.H.IJ.S.M en de stichting DE GROOTSTE FAMILIE HELPT doneerden ieder € 1.500,- -. Door een orthopedisch chirurg, die jaarlijks naar Sumatra reist om daar op vrijwillige basis gehandicapte kinderen van o.a. Hidup Baru te opereren  werd nog eens € 1.400,-- bijgedragen . 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>