Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 724f63
Foto: John Geven Studios
Ingezonden mededeling

Acupunctuur en acupressuur: vaak beter bij rug-, nek- en knieklachten

  Zakelijk

Mevrouw De Vries en haar lage rugklachten .Veel mensen hebben last van rug-, nek- of knieklachten. De oorzaak daarvan is vaak een bekkenscheefstand. Echter, de meeste mensen weten niet dat ze daaraan lijden. 

Toen mevrouw De Vries de eerste leer bij me kwam, wist ze niet wat haar lage rugklachten veroorzaakte. Ze kon bijna niet meer lopen van de pijn. Er waren allerlei onderzoeken gedaan. De conclusie was: ‘u heeft last van stress, mevrouw. Het is psychisch’. Want het bedrijf van haar man zat door de coronacrisis in zeer zwaar weer. Zoiets is natuurlijk verschrikkelijk en zeer stresserend. Maar soms wordt er toch wat te snel geconcludeerd dat ‘het tussen de wenkbrauwen zit’. Alleen omdat de echte oorzaak van de klacht niet gevonden wordt.

In mijn praktijk behandel ik veel patiënten met onbegrepen pijn- of andere klachten. Vaak moet ik constateren dat de klachten helemaal niet zo onverklaarbaar zijn. Bij klachten van het bewegingsapparaat is de oorzaak niet zelden een bekkenscheefstand of een wervelblokkade of een beginnende hernia. 

Meestal combineer ik bij rug-, nek-, knie- en schouderklachten klassieke en laseracupunctuur met acupressuur. Acupressuur is een techniek binnen de acupunctuur. Bij acupressuur gebruik je je handen. Je drukt (pressuur) zachtjes op bepaalde delen van het lichaam, met name op bepaalde acupunctuurpunten. Zo geef je het lichaam van de patiënt ‘commando’s’ om zichzelf te herstellen. Dat doe ik heel behoedzaam. Het is dan ook absoluut geen ‘kraken’. Zo kan ik zeer veel ‘uitgedokterde’ mensen of mensen die ‘ermee moeten leren leven’ vaak toch helpen.

Het is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat verschillende acupunctuurtechnieken dikwijls beter helpen tegen rug- en nekpijn dan de ‘gewone’ medische behandelingen. Duitse wetenschappers van de Universiteit van Bochum kwamen al in 2007 tot deze conclusie. Ook de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) beveelt acupunctuur aan voor rug-, nek- en knieklachten en klachten van het bewegingsapparaat als een tennisarm (RSI). Google daarvoor maar eens ‘acupuncture WHO’ of http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js4926e/5.html 

En mevrouw De Vries? Bij haar constateerde ik een bekkenscheefstand van vier centimeter. Met klassieke acupunctuur bestreed ik de acute pijn. Met acupressuur lukte het om de oorzaak van de klachten aan te pakken. Zo stond haar bekken na zes keer behandelen weer recht! Mevrouw loopt en beweegt weer als vanouds.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>