Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d1c50d
Foto: ©pixabay.com
Coronavirus

Geen lockdown maar gebruik je gezond verstand

Son en Breugel / landelijk - Het aantal besmettingen loopt op. Volgens minister Hugo De Jonge, volksgezondheid, welzijn en sport, is er nog geen sprake van een tweede golf, maar moet men de afgesproken maatregelen nu echt weer gaan naleven. Zo liet de minister weten in de persconferentie die hij samen met minister-president Rutte donderdagavond gaf.

“Het doven van lokale brandhaarden”, zo noemde premier Rutte het als het om de bestrijding gaat. Hij deed daarbij vooral een oproep aan de jongeren in Nederland. “De aantallen zijn zodanig dat we het nu nog onder controle hebben”, aldus Rutte. Maar bij jongeren in algemene zin is hij van mening dat zij zich niet meer aan de afgesproken maatregelen houden.

Ook vindt de minister-president dat de horeca de regels moet aanscherpen. De maatregelen dat er van tevoren gereserveerd moet worden en vragen naar de gezondheidstoestand van de klant bestonden al en blijven gehandhaafd. Nieuw hierbij komt het registeren van de gegevens van de klant.

Als iedereen de maatregelen, zoals afgesproken, naleeft, heeft Mark Rutte de hoop dat strengere maatregelen niet nodig zijn. “De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de samenleving, niet bij de overheid.”

De introductie weken van de studenten zullen dit jaar vooral virtueel plaatsvinden en als er al sprake is van een bijeenkomst van studenten in de introductieweek dan wordt dit in kleine groepen gehouden, is alcohol verboden en is de eindtijd van de activiteiten 22.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>