Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ead874
Foto: ©pixabay.com

Extreem warm in Son en Breugel

Son en Breugel - Het is warm vandaag. Volgens Omroep Brabant is het in Gilze Rijen het warmst in Brabant. Daar werd rond half vier een temperatuur gemeten van 35,9 graden en de verwachting is dat deze eind van de dag nog wat hoger zal uitkomen.

Ook in ons eigen Son en Breugel was het extreem warm vandaag. De temperatuur was rond de klok van 17.00 uur zelfs al 35 graden. De verwachting is dan ook dat de eindtemperatuur net onder de 36 graden zal uitkomen vandaag. De hitte is nog niet voorbij en zal ook de komende dagen aanhouden. Hierbij enkele tips tijdens de warme dagen.

Tips voor jezelf
Erg belangrijk: drink genoeg. Ook als je geen dorst hebt, moet je blijven drinken. Probeer minimaal twee liter water per dag te drinken en alcohol te vermijden. Tussen 12:00 en 16:00 uur is het warmste moment van de dag. Je kunt dus beter wachten tot de temperatuur wat is gedaald om te sporten of ’s ochtends vroeg de boodschappen doen. Moet je toch echt even naar buiten? Bescherm jezelf dan tegen de zon. Insmeren is erg belangrijk en een hoedje/pet en zonnebril werken ook beschermend.

Tips voor je kinderen
Waterijsjes! Ze zijn overheerlijk, werken verkoelend én er zit veel vocht in. Een win-win-win situatie dus. Wat is er nou leuker om met water te spelen als het warm is? Zorg ervoor dat je kroost in de schaduw zit in plaats van in de zon. Kleed je kindje luchtig aan. Voor de allerkleinste is een rompertje vaak al genoeg!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>