Maria Josey
Maria Josey Foto:

Lazy Sonnie Afternoon start weer op

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Lazy Sonnie Afternoon, het succesvolle akoestische rootspodium van Son en Breugel, start 6 september het nieuwe seizoen op. Werd de Lazy Sonnie Song Night van 4 juli nog via videostream bij de mensen thuisgebracht, op zondag 6 september is er weer echte livemuziek te zien en te beluisteren. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de huidige RIVM-richtlijnen.

Redacteur: Emmy Grit

Op dit moment zijn optredens van internationale artiesten nog niet mogelijk gezien de mondiale coronacrisis. Het nieuwe seizoen wordt daarom gestart met artiesten van eigen bodem. Op zondag 6 september staat Maria Josey, een talent uit Son en Breugel, op het podium. Country music is haar grote inspiratie; ze trad al op in het fameuze Bluebird Cafe in Nashville, Tennessee, een droompodium voor iedere countryartiest. Zij speelde ook twee prachtige nummers op de Lazy Sonnie Song Night, waar het publiek digitaal heel goed op reageerde. Na de set van Maria Josey zal huisband Caponata de betere nummers uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 akoestisch versterkt vertolken. Caponata betekent in het Italiaans ‘ratatouille’ en heeft diverse bekende Sonse en Eindhovense muzikanten in de gelederen.“De opzet is voorlopig gewijzigd ten opzichte van eerdere edities. Zo werkt Lazy Sonnie Afternoon nu alleen met een hoofdact, gevolgd door de traditionele afterparty.”

Reserveren
Voordat genoten kan worden van dit optreden, dienen de gasten te reserveren. Voorzitter Edwin Verlangen vertelt hierover: “De bezoekers die vooraf gereserveerd hebben, zijn verzekerd van een zitplaats, aan hoge of lage tafels. Bij de reservering zijn de namen en de telefoonnummers al genoteerd voor eventueel bron- en contactonderzoek. Bij binnenkomst wordt nogmaals gevraagd of iedereen gezond is, niet anders dan bij een bezoek aan een restaurant of terras. Bediening vindt aan tafels plaats, net als op een gewoon terras.”

Kapeltuin
Indien er op zondag nog plaatsen over zijn, dan zijn deze voor de ‘binnenlopers’, maar vol is vol, er kunnen maximaal 65 mensen binnen. “Gedurende de middag moeten de gasten blijven zitten, er mag niet gedanst worden, mocht dat überhaupt aan de orde zijn”, aldus de voorzitter. Het bestuur hoopt dat de weergoden hen goed gezind zijn, zodat deze editie in de buitenlucht van de Kapeltuin van Kloosterhotel La Sonnerie kan plaatsvinden. De aanvang is stipt om 15.30 uur. “Bij slecht weer of regen wordt uitgeweken naar de Kapelzaal van La Sonnerie, waar de zaalopstelling in theatervoorstelling is gezet. We gaan ervan uit dat het droog is en dat we buiten kunnen genieten van de muziek. Misschien een tip voor onze bezoekers: neem een extra dikke trui mee.

Reserveren voor Lazy Sonnie Afternoon op zondag 6 september kan via een telefoontje naar La Sonnerie: 0499-460222 of een mailtje naar info@sonnerie.nl. Of klik hier om te reseveren.

Afbeelding
Afbeelding