Logo mooisonenbreugel.nl
Pieter Paul Laurey in gesprek met Irma Verest tijdens de kick-off van de officiële inschrijving van Samenloop Son en Breugel 2021   | Fotonummer: c16f04
Pieter Paul Laurey in gesprek met Irma Verest tijdens de kick-off van de officiële inschrijving van Samenloop Son en Breugel 2021 (Foto: Wil Feijen)
Evenement

Loopgroep De Springbokken begonnen met voorbereiding Samenloop

Son en Breugel - Bij de vijver in Son en Breugel is zondag 13 september de kick-off geweest van de Samenloop Son en Breugel 2021. Eén van de teams die zich op die dag ingeschreven heeft is Loopgroep De Springbokken. Dit is, uiteraard in lopers-outfit, gedaan door Tom en Irma Verest. Samen met Maaike van Kempen vertellen ze waarom ze zich ingeschreven hebben.

Redacteur: Ellen van der Vleuten
Fotograaf: Wil Feijen

Thuis bij Tom en Irma Verest is duidelijk het sportieve karakter van beiden te zien. In de hal hangen fototegels van alle landen waar ze gewandeld hebben en dat zijn er veel! Irma is nu zo’n zeven jaar lid van De Springbokken, de plaatselijke loopgroep in Son en Breugel. Ze doet daar aan hardlopen, maar is sinds januari ook wandeltrainer. Irma: “Met een groep enthousiaste wandelaars wandelen we iedere dinsdagavond om 19.00 uur zo’n 1,5 uur lang.” Irma werkt als leerkracht in het speciaal onderwijs in Eindhoven.

Hardlopen en wandelen
Tom is tien jaar lid van De Springbokken, doet ook aan hardlopen, maar wandelt ook op dinsdag mee. Hij werkt bij Bosch Security Systems als productmanager. Normaal is hij veel op reis vanwege het internationale karakter van zijn werk. Tegenwoordig werkt hij door corona voornamelijk thuis. De thuiswerkplek aan de keukentafel is, voor het interview, even aan de kant geschoven.

Wandelclub
Maaike van Kempen is sinds januari aangesloten bij de wandelclub van De Springbokken. Zij vindt het logisch dat een wandelclub meedoet met de Samenloop, omdat dit een wandel-event is. Maaike is voorzitter van de Stichting MeeDoen. Deze stichting is er voor iedereen van ongeveer 6 tot 30 jaar die niet makkelijk aansluiting vindt bij regulier vrijetijdsaanbod in Son en Breugel.

Eerste editie ook deelnemer
Zowel Irma, Tom als Maaike hebben in 2016 meegelopen met de SamenLoop voor Hoop in Son en Breugel. Irma vertelt: “Het was een prachtig, indrukwekkend evenement.” Tom en Maaike knikken instemmend. Vanuit het bestuur van De Springbokken kwam een oproep of er interesse was om mee te doen met de Samenloop in 2021. “Ik deelde die vraag in de app van de wandelgroep en kreeg direct veel enthousiaste reacties. Daarom hebben we nu een team ingeschreven.”

Bedevaart
Irma vervolgt: “Voor mij is het een soort van bedevaart om mee te doen met de Samenloop. Ik heb diverse mensen aan kanker verloren. Door het samen lopen, de kaarsen langs het parcours en de kaarsenceremonie met foto’s van de overledenen, denk ik aan hen terug en hou ik de herinnering levend.”

Saamhorigheidsgevoel
Tom vult hierop aan: “Je leert de mensen uit je team ook op een andere manier kennen, juist door het wandelen. Iedereen maakt dingen mee in het leven die je niet zomaar vertelt. Door te wandelen in de Samenloop praat je daar makkelijker over. De omgeving bij de Samenloop is een ‘geleefde omgeving’. Je ziet de kaarsen naast het parcours met mooie boodschappen die ieder een eigen verhaal vertellen. Maar ook het in stilte lopen is heel bijzonder, waardoor je aan het denken gaat. Je merkt tijdens een Samenloop dat je niet alleen bent, het geeft een saamhorigheidsgevoel.”

Stichting MeeDoen
Maaike heeft in 2016 met een team meegelopen. Daarnaast heeft ze ook met kinderen van Stichting MeeDoen meegelopen in de KinderLoop van 24 minuten. “Er waren kinderen die van dichtbij met kanker te maken hadden. Ik merkte heel sterk dat deze kinderen, door mee te lopen, het samenzijn ervaarden en dat zij niet alleen stonden in hun gevoel hierover.” Die saamhorigheid is, naast geld ophalen voor kankeronderzoek, ook een heel belangrijk aspect van de Samenloop.

Acties bedenken
Maaike, Irma en Tom hebben al allerlei ideeën om ook in de aanloop naar de Samenloop activiteiten te ontwikkelen. Tom denkt aan een bingoloop, een estafetteloop. Irma vult aan: “We zijn misschien ook van plan speculaas te gaan verkopen.” Door alle enthousiaste reacties van veel leden moet dat zeker goedkomen!

Informatie
Wil je meer informatie over de Samenloop 2021 of een team inschrijven, klik dan hier.  Wil je meer weten over de activiteiten van loopgroep De Springbokken, kijk dan op www.loopgroepdespringbokken.nl.

Meer berichten