De dames van Ladies' Circle Son en Breugel hebben een mooi alternatief plan bedacht
De dames van Ladies' Circle Son en Breugel hebben een mooi alternatief plan bedacht Foto: Wil Feijen

Santa Run bewandelt nieuwe wegen voor het goede doel

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Knipper een keertje extra met je ogen en de kerstvakantie staat alweer voor de deur; dit jaar een periode die er voor de kinderen en volwassenen heel anders uit gaat zien. “Als Ladies’ Circle Son en Breugel ondervinden we die verandering ook aan den lijve. Tot ons grote verdriet kunnen wij dit jaar geen Santa Run organiseren zoals al die sportieve dorpsgenoten dat van ons gewend waren. De laatste edities in 2016 en 2018 waren namelijk een enorm succes, met in 2018 zelfs een opbrengst van maar liefst 4.000 euro voor het goede doel.” Aan het woord is Marjan Heemskerk, die als jongste lid actief betrokken is bij dit knotsgekke evenement.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

Gelukkig hebben deze vijftien bijzonder ondernemende jongedames een origineel alternatief bedacht. Deze editie van de Santa Run kan met het eigen gezin volledig coronaproof worden gelopen, op een tijdstip dat u helemaal zelf bepaalt. Trek gezellig een dagdeel uit naar keuze en laat je verrassen. Met enthousiasme vervolgt Marjan haar uitleg: “Het accent lag voorgaande edities op een gezamenlijk loopevenement, voor zowel joggers als wandelaars. Volledig uitgedost als kerstman liepen de mensen gezamenlijk de route. Maar dit jaar hebben we dus een spannende wandelroute voor het eigen gezin uitgestippeld. Tijdens de tocht door zowel Son als Breugel kun je via vragen en opdrachten, die speciaal zijn afgestemd op ons knusse dorpje, volledig van de kerstsfeer proeven.”

Route met opdrachten
Voorafgaand aan de wandeling kun je de route, inclusief alle opdrachten, gratis downloaden op https://lc66.ladiescircle.nl. Ken jij bijvoorbeeld het échte verhaal van Joe Mann? Hoeveel rendieren telt het hertenkamp? En wie maakt het mooiste Santa Run-filmpje voor op de familie-app, of maakt die te gekke selfie bij de kerststal? Dit zijn enkele vragen en opdrachten tijdens de Santa Run. “Hoewel je de route natuurlijk willekeurig ergens kunt oppikken, zijn er ook vragen over de start/finishplek van onze route, de historie van Café-Restaurant De Zwaan en nog veel meer, om er een vrolijk en leerzaam uitje van te maken”, vervolgt Marjan haar verhaal.

Vrijblijvende donatie
Normaal gesproken zamelen de lady’s met deze Santa Run geld in voor het goede doel. Hoewel dat principe niet is veranderd, zal uw donatie dit jaar vrijblijvend zijn en wordt u de mogelijkheid geboden die donatie digitaal te doen. Honderd procent van de winst komt ten goede aan de Stichting Fieke. Deze stichting zet zich in voor te vroeg geboren kinderen die op de NICU-afdeling van een ziekenhuis worden verzorgd. Die afdeling is gespecialiseerd in ernstig zieke pasgeboren baby’s. Als een kindje veel intensieve zorg nodig heeft, zoals bijvoorbeeld beademing, dan is het daar op zo’n Neonatologische Intensive Care Unit, afgekort NICU, het beste op zijn plek. Met de opbrengst worden er door vrijwilligers dekentjes en geurdoekjes gemaakt, die de baby’s cadeau krijgen. Zowel de NICU-afdelingen van het MMC, het Catharinaziekenhuis en het Elkerliekziekenhuis maken hier dankbaar gebruik van.

Op de hoogte blijven
Marjan: “De link naar de downloadbare Santa Run-plattegrond (pdf), inclusief opdrachten en de mogelijkheid tot doneren, komt zeer binnenkort beschikbaar.” Via DeMooiSonenBreugelKrant wordt u natuurlijk op de hoogte gehouden. U kunt alle informatie over dit bijzondere, gezonde evenement van ruim vier kilometer door het hart van onze gemeente teruglezen op de Facebookpagina van SantaRun: @ladiescircle66sonenbreugel en via Instagram: #SantaRunSenB.

Afbeelding
Afbeelding
Dit beeld is niet zichtbaar bij Santa Run 2020