Enkele vrijwilligers van KiKa Kinderkamp nemen de cheque in ontvangst
Enkele vrijwilligers van KiKa Kinderkamp nemen de cheque in ontvangst Foto: Ingezonden

Agora Club De Kempen doneert aan twee goede doelen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - regio / Agora Club De Kempen heeft afgelopen week in totaal 5.300 euro gedoneerd, gelijk verdeeld over twee prachtige goede doelen, Stichting Bridge The Gap en Stichting Kinderkampen KiKa. Dit is mogelijk gemaakt door de succesvolle verkoop van chocoladeletters. De dames van Agora Club de Kempen hebben zich vol ingezet om zoveel mogelijk letters te verkopen, zeker in deze onzekere Coronatijd een mooie prestatie.

Agora Club De Kempen is een enthousiaste club dames, met onder andere leden uit Son en Breugel, met Vriendschap en Tolerantie hoog in het vaandel, zij zetten zich in voor goed doelen.

Wat is Stichting Bridge the Gap?
Vrijwilligers van Bridge The Gap opereren en behandelen in Laos de allerarmste kinderen met een hazenlip. In Laos wordt een misvorming gezien als een vloek. Het kind wordt gemeden en vaak de familie ook. Opereren betekent daardoor zoveel meer dan alleen het sluiten van een lip. De stichting zet zich daarnaast in voor het verbeteren van de gezondheidszorg en scholing van artsen, verpleegkundigen en tandartsen van het Mahosot Hospital. Een eenvoudige lipsluiting kost 100 euro. Met de donatie van 2.650 euro kunnen ongeveer 26 kinderen geholpen worden. Kijk voor meer informatie op www.stichtingbridgethegap.nl.

Wat is Stichting Kinderkampen KiKa?

Kika organiseert elk jaar de allerleukste kinderkampen voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen Eindhoven-Veldhoven e.o. Soms zitten kinderen in een lastige thuissituatie en/of zijn er geen financiële middelen. Juist voor deze kinderen is zo’n kampweek een fantastische ervaring waar zij zorgeloos een geweldige tijd beleven. Lekker een weekje vakantie met zo’n honderd andere kinderen, wie wil dit niet? De donatie van 2.650 euro zal rechtstreeks ingezet worden om meer dan 30 kinderen een week mee op kamp te laten gaan en om spelmaterialen aan te schaffen. Kijk voor meer informatie op www.stichtingkika.nl.

Agora Club De Kempen wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze geweldige prestatie heel erg bedanken; ze zijn overweldigd door de fantastische steun in deze lastige coronaperiode. Indien u de actie heeft gemist en nog graag een donatie wilt doen, mag u altijd contact opnemen met de serviceclub agoraclubdekempen@gmail.com.

Reactie van KiKa Kinderkampen
Wij danken Angora Club De Kempen heel hartelijk voor deze mooie donatie. Wij zijn er ontzettend blij mee en kunnen in 2021 veel betekenen voor onze kinderen. Wij zullen er leuke dingen mee organiseren, maar vooralsnog hopen we vooral dat we weer op kamp mogen gaan. Het jaar 2020 is een ongekend jaar voor ons. Normaal beginnen we in januari met het kampverhaal en de inrichting van een week, het zoeken naar nieuwe vrijwilligers en het inschrijven van kinderen, maar helaas kon dat allemaal niet doorgaan. Het ergst was om de kinderen teleur te stellen. Maar de gezondheid van eenieder stond natuurlijk voorop. Elke kampcoördinator neemt normaal van zondag tot en met vrijdag plusminus 100 kinderen en 30 vrijwilligers mee op kamp.