Afbeelding
Foto: ©Heemkunde Son en Breugel

4 W’s: Wie, Wat, Waar en Wanneer

Algemeen Heemkunde

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto’s hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W’s: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Op de vorige foto in deze rubriek (een wedstrijd op hometrainers) kwamen twee reacties. Helma Plaum kon een aantal namen bevestigen maar zij dacht dat de foto in jeugdhonk De Oase was genomen. Daar zijn vroeger inderdaad ook dergelijke wedstrijden gehouden maar de foto laat duidelijk de contouren van een tent zien. Jac Saris meende in de tweede fietser van links Ties van Gorp te herkennen. Wij denken dat hij gelijk heeft.

Deze keer zoeken we geen namen van personen maar een straatnaam. De hierbij afgebeelde prentbriefkaart - met als titel ‘Groeten uit Son’ - werd uitgegeven door de firma Unique, Nieuwstraat 48 in Son. Unique verkocht huishoudelijke artikelen, speelgoed, geschenkartikelen, kantoorbehoeften en nog veel meer waaronder blijkbaar ook prentbriefkaarten. Op de kaart staan vier afbeeldingen van gebouwen en huizen in Son. Met de klok mee vanaf linksboven: 1) de theetuin op het Raadhuisplein gezien vanaf het gemeentehuis met de door Theo van Amstel ontworpen fontein en op de achtergrond de nog niet gerestaureerde toren op het Kerkplein, 2) het oude raadhuis, 3) een woning in de Larikslaan en 4) een straat in Son met mooie witte huizen. De vraag is: hoe heet deze straat? Wij kwamen er niet uit. Onze schatting is dat de kaart de situatie van eind jaren zestig weergeeft. Maar ligt die straat met witte huizen wel in Son? Is er per ongeluk misschien een foto van een straat uit Het Witte Dorp in Eindhoven op terechtgekomen? Wij weten het niet maar u herkent de straat natuurlijk onmiddellijk. Laat het ons weten.

U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 75192 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto’s te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.