Afbeelding
Foto: ©Heemkunde Son en Breugel

Hulp nodig bij ‘Wie, wat, waar en wanneer’

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto’s hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W’s: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Even terug naar twee weken geleden. De vraag was toen welke straat wordt er op de prentbriefkaart afgebeeld. Nou dat hebben we geweten, de antwoorden stroomden binnen. Niet alleen via telefoon en e-mail maar ook via de website en Facebookpagina van deze krant. Iedereen bedankt voor het meedenken. Bijna alle antwoorden verwezen naar de Nassaustraat. Een enkeling meende dat het de Breeakkerstraat zou kunnen zijn. Natuurlijk zijn wij ter plaatse poolshoogte gaan nemen en hebben geconstateerd dat de huidige Nassaustraat nog steeds veel overeenkomsten heeft met de afbeelding op de prentbriefkaart, ook al zijn er natuurlijk ook verschillen. Maar dat is logisch, in vijftig jaar kan er veel veranderen.

De opgave van deze week moet voor kenners van het Son en Breugelse niet moeilijk zijn. Het gaat om een meneer die zo te zien graag in de buitenlucht vertoeft of een paar dagen geleden is teruggekeerd van een drieweekse vakantie aan een van de Spaanse costa’s. Hij heeft zojuist op de fiets een boodschap gedaan en gaat nu via de Dommelpas terug naar huis. Op de achtergrond is het hertenkamp zichtbaar. Poedel Fikkie mocht mee in de fietsmand maar voelt zich duidelijk minder ontspannen dan zijn baasje. Maar ja, hij moet dan ook zijn baasje veilig zien thuis te brengen. Wij denken dat de foto, die gemaakt werd door Koos van de Ven, van rond 1985 moet zijn. De vraag is: wie is deze fietser in hagelwit overhemd? De poedel zal wel geen Fikkie heten, maar hoe dan wel?

U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 75798 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto’s te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.