PVGE biedt hulp bij het invullen van de belastingpapieren
PVGE biedt hulp bij het invullen van de belastingpapieren Foto:

Hulp bij belastingaangifte en toeslagen voor AOW-gerechtigden

Algemeen Senioren

Son en Breugel - Binnenkort is het weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Belastingaangiftes voor het jaar 2020 dienen normaliter tussen 1 maart en 1 mei 2021 ingediend te worden bij de belastingdienst. Echter, in verband met het COVID-19-virus zal er ook dit jaar in ruime mate collectief uitstel worden verleend. Hierdoor kan het voorkomen dat de aangifte aanzienlijk later wordt ingevuld.

Alle AOW-gerechtigden in Son en Breugel kunnen bij de aangifte hulp aan huis krijgen van de HUBA-vrijwilligers van de PVGE Son en Breugel. Een HUBA is een HUlp bij BelastingAangifte. Deze vrijwilligers hebben een opleiding als belastinginvuller gevolgd bij de Belastingservice Ouderen Noord-Brabant. Zij verzorgen de belastingaangifte tegen een kleine bijdrage van 5 euro. Behalve de belastingaangifte wordt ook de zorg- en/of huurtoeslag nagekeken en zo nodig aangevraagd. Voor deze hulp behoeft men dus geen lid te zijn van de PVGE.

Er bestaat een inkomensgrens om voor deze hulp in aanmerking te komen. Deze is voor gehuwden en samenwonenden 50.000 euro, voor een alleenstaande is deze grens 35.000 euro. Bent u geïnteresseerd in deze hulp aan huis bij het verzorgen van uw belastingaangifte? Of vermoedt u in aanmerking te komen voor teruggaaf belasting? U kunt zich dan aanmelden bij Monique Streur, tel 0499-471042 of e-mail monique.streur@gmail.com; zij is belangenbehartiger van de PVGE Son en Breugel. Eén van de HUBA’s neemt daarna contact met u op.