Arndt heeft zijn eerste boek geschreven
Arndt heeft zijn eerste boek geschreven Foto: ©Michel Zoeter

Eerste boek van fantasy-auteur Arndt van Ruremonde

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Voor wie de laatste maanden van de coronacrisis wil wegdromen in een nieuwe wereld is er het schrijversdebuut van Arndt van Ruremonde uit Son en Breugel. In april verschijnt Ballingen van Bar?em, een boek in het fantasygenre.

“Vanaf 2019 volgde ik nieuwsgierig de avonturen van Aran, een jongen met bijzondere gaven”, vertelt Arndt enthousiast. “Ook als auteur wist ik vooraf niet precies wat er ging gebeuren. Al schrijvend ontstond de geschiedenis van Bar?em. Machtsbeluste bestuurders, de inval van een vijandig leger dat dood en verderf zaait, vliegende wezens en Aran, die zich geen raad weet met zijn ontluikende gaven. En toen het omslagontwerp binnenkwam kon ik niet meer stoppen met schrijven.”

Fantasy: even wegdromen
Arndt van Ruremonde is zelf al jaren fan van fantasyboeken. ‘De interesse begon in mijn jeugd met een voorliefde voor sciencefiction. Door In de ban van de ring van Tolkien ben ik enthousiast fantasy-lezer geworden: een onmogelijke situatie, zo geschreven dat het toch geloofwaardig wordt. ‘Even wegdromen in een fantastische wereld waar alles lijkt te kunnen. En waar de hoofdpersoon moeite moet doen om overeind te blijven.’

Dromen
Nu heeft hij dus zelf zijn eerste boek geschreven. Al meer dan 10 jaar geleden ontstond het eerste idee voor dit verhaal. ‘Ik begon er ’s nachts zelf over te dromen en zo groeide het verhaal. En als ik dat dan opschreef ontstonden er vanzelf nieuwe personages met hun eigen rol in het verhaal. Dat was nog wel het leukste: ook ik wist vooraf niet precies wat er ging gebeuren.’

Benieuwd naar het hele verhaal? Ballingen kost € 19,95 (verzendkosten: € 4,10). Mail vóór 12 april naar avanruremonde@kpnmail.nl In de voorverkoop ontvang je gratis een landkaart van Bar?em bij je bestelling. Vanaf half april is het boek ook te koop bij boekhandel De Traverse.