Afbeelding
Foto: ©MooiSonenBreugel.nl

Aanschaf zonnepanelen via De Groene Zone met 1 jaar verlengd

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Inwoners uit gemeente Son en Breugel kunnen een jaar langer zonnepanelen aanschaffen via de gemeentelijke lening De Groene Zone. De gemeente Son en Breugel is één van de 12 gemeenten die meedoet aan De Groene Zone. Woningeigenaren kunnen snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder eigen investering. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks af bij de gemeente. De maandelijkse opbrengsten zijn vaak hoger dan de maandelijkse kosten van de lening. U kunt de lening ook in één keer of versneld aflossen. Het regionale zonnepanelenproject liep tot april 2021, maar is nu verlengd tot 1 april 2022.

“Vanwege de aanbestedingsregels is het de laatste keer dat we de regeling mogen verlengen. We gaan nu dus echt het laatste jaar in. Daarom doe ik een extra oproep aan bewoners die er gebruik van willen maken; als u mee wilt doen, wacht dan niet te lang”, aldus duurzaamheidswethouder Paul van Liempd.

Geld besparen
In Son en Breugel zijn inmiddels 190 zonnepaneleninstallaties (2.850 panelen) geplaatst door De Groene Zone. Dat levert per jaar samen zo’n 465 ton CO2 besparing op. Om een beeld te geven: dat zijn 465 luchtballonnen met CO2. Met zonnepanelen bespaart u al vanaf de eerste maand geld: de opbrengst is namelijk hoger dan de maandelijkse aflossing. Goed voor het milieu, en voor uw portemonnee.

Aanmelden
Tot 1 april 2022 kunt u een aanvraag indienen bij De Groene Zone. Daarna stopt het zonnepanelenproject. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met www.degroenezone.nl, info@degroenezone.nl of 085-2083136.

Wat we doen is groen
Deze duurzaamheidslening past bij de campagne ‘Wat we doen is Groen’, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen wil zetten om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen. Zo wordt het dorp steeds een beetje groener.