Wie staan hier op de foto?
Wie staan hier op de foto? Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel

Antwoorden gezocht op: Wie, Wat, Waar en Wanneer

Algemeen Heemkunde

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto’s hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W’s: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

De vorige foto in deze rubriek (nr. 20252) ging over Willy Vorstenbosch en Betsie Vorstenbosch-van Uden die bier aan het tappen waren. Wij dachten dat dit gebeurde in café De Ossekop aan de Hendrik Venemanstraat in Son. Een andere mogelijkheid die wij opperden, was de kantine van SBC. Maar beide aannames blijken fout te zijn. Iemand, die anoniem wil blijven, vertelde ons dat het hier gaat om de bar van cafetaria ’t Trefpunt (later ’t Sonneke geheten) aan de Pastoor van Ravensteijnstraat (later Nieuwstraat) in Son. Volgens onze informant moet de foto begin jaren zestig zijn gemaakt. Helaas kon hij ons niet de naam van de derde persoon op de foto melden.

Dit keer verplaatsen we ons naar Breugel. Op bijgaande foto (nr. 11258) staan als wij goed geteld hebben dertien personen. Hoewel sommigen slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn, hebben we toch de volgende elf kunnen identificeren, v.l.n.r.: 1. Noud Stultiens, 2. Onbekende vrouw, 3. Harrie Franken met cadeau in de hand, 4. Dirk Schoonbeek, 5. Onbekende persoon (zeer slecht zichtbaar), 6. dhr. Houtman, 7. dokter Huddleston Slater, 8. Bart van Collenburg, 9. Marinus Bosch, 10. dhr. Boogers, 11. Harrie Spoorenberg, 12. Piet Prince en 13. Theo van de Laar.

Er ontbreken dus twee namen en enkele voornamen. Voorts moeten wij gissen naar wat er aan de hand is. Waarschijnlijk gaat het hier om een staande receptie waarbij diverse cadeaus worden overhandigd. Het kan zijn dat het hier een receptie betreft naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van handboogschietvereniging Pieter Breugel in 1985. Want vlak bij deze foto zit in ons archief een staatsiefoto van alle leden van de vereniging gemaakt in 1985 achter De Bonkelaar (nr. 11256). Een aantal personen komt op beide foto’s voor. Wie kan uitsluitsel geven?

U kunt de foto’s ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 11258 resp. 11256 en u kunt de foto’s naar eigen wens uitvergroten.
Weet u misschien meer over deze foto’s te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.