Burgemeester Hans Gaillard en Floris Sanders met in zijn hand het doosje met de sleutel van het nieuwe pand
Burgemeester Hans Gaillard en Floris Sanders met in zijn hand het doosje met de sleutel van het nieuwe pand Foto: Wil Feijen

Vanaf 1 juni Hema nieuwe huurder ruimte onder gemeentehuis

Algemeen

Son en Breugel - Op 1 juni 2021 opent de HEMA in Son en Breugel de deuren van haar nieuwe vestiging aan de Airbornestraat. Na meer dan 14 jaar gevestigd te zijn geweest aan de Heistraat in Son en Breugel, neemt de HEMA nu haar intrek in het onderste, commerciële gedeelte van de nieuwbouwvleugel van het gemeentehuis.

Redacteur: Adrie Neervoort

Afgelopen woensdag 14 maart zetten burgemeester Hans Gaillard en directeur Floris Sanders van de Sanders Retail Groep hiervoor hun handtekening onder een huurcontract voor 20 jaar. Het zetten van de handtekeningen lijkt een formaliteit, maar het traject hier naartoe heeft langer geduurd dan gewenst.

Grootste franchiseondernemer van HEMA
Volgens Peter Plaisier, verantwoordelijk voor de HEMA-franchisevestigingen bij de Sanders Retail Groep, was het een complex proces omdat er verschillende partijen mee waren gemoeid, maar de bereidheid om de verhuizing mogelijk te maken was er altijd bij alle partijen. Een van de vertragende factoren was het feit dat de Aldi na het vertrek van de HEMA aan de Heistraat de vrijgekomen ruimte wil gaan overnemen en een gedeelte daarvan weer te huur zal zijn. Het afhandelen van deze constructie nam volgens Plaisier natuurlijk ook enige tijd in beslag.

De Sanders Retail Groep is met tien HEMA-warenhuizen de grootste franchiseondernemer van HEMA, met vestigingen in Noord-Limburg en Brabant en dus ook een vestiging in Son en Breugel. Anderhalf jaar geleden heeft Floris Sanders samen met zijn zus Frédérique het bedrijf overgenomen van hun vader. Floris Sanders heeft zelf 14 jaar geleden de HEMA in Son en Breugel mee opgezet. Jaren later werd de toenmalige HEMA uitgebreid met een horecagedeelte, en nu is het tijd voor een verhuizing. 

Floris Sanders geeft aan dat een verhuizing naar een nieuwe locatie, zeker in coronatijd, extra spannend is, maar ze geloven in deze formule. Al eerder opende de Sanders Retail Groep in coronatijd met succes een nieuwe HEMA in Waalwijk. Men hoopt dat de opening straks in Son en Breugel wat uitbundiger gevierd kan worden dan toen in Waalwijk. 

Nieuw HEMA-concept
De verhuizing is meteen aanleiding om het nieuwe HEMA-concept te introduceren in Son en Breugel. “De uitstraling zal industrieel, sfeervol en lichter zijn, met ook veel wit”, zegt Peter Plaisier, die verantwoordelijk is voor de HEMA-franchisevestigingen bij de Sanders Retail Groep. Het assortiment zal niet veel veranderen, maar op details zullen er wel verschillen te zien zijn. Na jaren ervaring in Son en Breugel heeft de HEMA een op hun klanten prima afgestemd assortiment.

Maar zeker zal het nog meer een belevingswinkel worden en dus zullen er meer producten vers bereid worden, zoals worstenbroodjes en gebak, en natuurlijk zal ook de warme worst niet ontbreken. Maar ook voor een gezonde snack bent u straks bij de HEMA aan het juiste adres. Op de nieuwe locatie zal ook een lunchroom komen met terras.

Sanders geeft aan dat er zeker een openingsactie komt als op 1 juni de deuren opengaan. Maar hoe en wat is natuurlijk ook afhankelijk van de dan geldende maatregelen en daarom kan hij er nu nog weinig over zeggen.

Vanaf de jaren negentig is de gemeente volgens burgemeester Hans Gaillard bezig om het winkelen in het centrum te centreren: het winkelen van buiten naar binnen brengen, zo noemt hij het. Volgens Gaillard zullen de verhuizing van de HEMA en de toekomstige uitbreiding van de Aldi daar een positieve impuls aan geven. 

Burgemeester Hans Gaillard en Floris Sanders ondertekenen het huurcontract
Burgemeester Hans Gaillard en Floris Sanders ondertekenen het huurcontract
Burgemeester Hans Gaillard en Floris Sanders ondertekenen het huurcontract
Burgemeester Hans Gaillard en Floris Sanders ondertekenen het huurcontract