V.l.n.r.: Leny Achten, Hennij de Rooij, Mevrouw Alkemade, mevrouw van Rooij, Hermine Versantvoort (Dagbesteding), Jan Fremeijer (President Lionsclub Son en Breugel), Elly Speetjens, Nick Bolk
V.l.n.r.: Leny Achten, Hennij de Rooij, Mevrouw Alkemade, mevrouw van Rooij, Hermine Versantvoort (Dagbesteding), Jan Fremeijer (President Lionsclub Son en Breugel), Elly Speetjens, Nick Bolk Foto: Wil Feijen

Bewoners en medewerkers Berkenstaete in het ‘sonnetje’ gezet

Algemeen Zorg

Son en Breugel - De Vrienden van Berkenstaete hebben de afgelopen veertien maanden vanwege COVID-19 helaas niet veel van de gebruikelijke activiteiten voor de bewoners van Berkenstaete kunnen organiseren. Uitstapjes met een groep bewoners van het Zorgcentrum naar bijvoorbeeld Dierenrijk Nuenen of naar de Sonse Haven zaten er helaas niet in.

Voor de bewoners was het al die tijd – en is het nog steeds - een wel heel erg kleine wereld, en van ‘de bloemetjes buiten zetten’ was in feite geen sprake. Om de warme betrokkenheid van De Vrienden van Berkenstaete voor de bewoners te onderstrepen, werd door de Vrienden het afgelopen jaar op verschillende momenten een leuke attentie verzorgd.

Net als in mei vorig jaar hebben zij donderdag 20 mei – na de IJsheiligen én juist voor de Pinksterdagen - voor elke bewoner een fraaie, kleurrijke geranium bezorgd. Ditmaal ook voor al het (ver)zorgend personeel; van deze opsteker, met daarbij een leuke kaart, heeft iedereen lang en veel plezier, binnen of buiten op het eigen terras/balkon.

De geraniums werden overhandigd door Jan Fremeijer, President van de Lionsclub Son en Breugel, aan mevrouw Van Rooij en mevrouw Alkemade, in het bijzijn van Hermine Versantvoort van Team Dagbesteding. Van de Vrienden waren Leny Achten, Hennij de Rooij en Elly Speetjens aanwezig. Nick Bolk was er met de fraaie bakfiets van Carrousel, leren(d) werken, (een samenwerkingsverband tussen Stichting MeeDoen Werkt en SWZ Zonhove); die kwam zeer goed van pas voor het transport van de bloemen.

De Vrienden zijn voor alle activiteiten afhankelijk van bijdragen van trouwe donateurs en sponsoren. Van de Lionsclub Son en Breugel werd een mooie financiële bijdrage ontvangen voor deze speciale ‘sonnige’ bloemengroet. De Vrienden zijn de Lions zeer dankbaar voor het feit dat ze de bewoners en ook het personeel een warm hart toedragen.

De geraniums werden geleverd door Bloemsierkunst Le Soleil en de kleurrijke kaarten werden verzorgd door WensReclame.

Kijk op www.vriendenvanberkenstaete.nl en Facebookpagina Vrienden van Berkenstaete.