Het kernteam van Son en Breugel samen sterker
Het kernteam van Son en Breugel samen sterker Foto: Wil Feijen

Samenloop Son en Breugel verder als Son en Breugel samen sterker

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - In 2016 werd voor de eerste keer Samenloop Son en Breugel gehouden, een 24-uurs wandelevenement waarbij aandacht voor kanker werd gevraagd en geld ingezameld voor het KWF. Na dit succesvolle evenement werd bekendgemaakt dat na vier jaar, in 2020, de tweede Samenloop gehouden zou worden. Vanwege het coronavirus kon in 2020 de Samenloop niet doorgaan, waardoor deze een jaar werd uitgesteld en officieel zou plaatsvinden op 12 en 13 juni 2021. Ook deze editie kwam door het coronavirus te vervallen, en zou wederom een jaar uitgesteld worden. Echter, begin mei kwam het KWF met een mededeling die insloeg als een bom: zij faciliteren geen Samenlopen meer, waardoor de editie in 2016 de enige blijft die in Son en Breugel is gehouden.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Nadat deze plotselinge beslissing enigszins was ingedaald, kwam het voormalige kernteam van Samenloop Son en Breugel, onder voorzitterschap van Patrick Wijns, bijeen om met elkaar te bespreken wat er nog wel mogelijk was. Snel daarna werd een online-bijeenkomst gehouden waar vrijwilligers en commissieleden voor waren uitgenodigd om samen te brainstormen hoe er invulling gegeven kon worden aan een nieuw evenement, maar wel met hetzelfde doel: een evenement voor en door Son en Breugel houden, waarin het leven, samen stilstaan bij en aandacht geven aan kanker centraal staat.

Nieuwe naam, nieuw logo
Met trots introduceert het bestuur de nieuwe naam en logo, dat ontworpen is door de creators van Wens Reclame. Voorzitter Patrick Wijns: “Het logo symboliseert de verbinding en het samenzijn met onze helden en elkaar: samen sterker! De kleuren geel en blauw van de gemeente Son en Breugel lopen in elkaar over en maken samen de kleur groen, de kleur van hoop en geluk.”

Datum vastleggen in agenda
Het evenement Son en Breugel samen sterker vindt plaats in het weekend van 11 en 12 juni 2022. Rondom de vijver aan de Europalaan wordt naast een wandeltocht ook een hardloopwedstrijd en een wielermarathon georganiseerd. Teams van minimaal 15 deelnemers tussen 4 en 99 jaar lopen of fietsen van zaterdag 11 juni 17.00 uur tot zondag 12 juni 14.00 uur in teamverband en laten zich hiervoor sponsoren voor het goede doel. “Bij de organisatie van de hardloop- en wielermarathon gaan we nadrukkelijk samenwerken met lokale sportverenigingen”, aldus de voorzitter.

Helden
(Ex-)kankerpatiënten (de helden) staan centraal in het uitgebreide programma. Naast een VIP-ontvangst zullen zij op vrijdagavond ook de saamhorigheid van Son en Breugel ervaren. Voor de basisscholen volgt een speciaal schoolprogramma. En tijdens het evenement is op een lifestyle & foodcourt aandacht voor gezonde leefstijlgewoonten en voeding.

Amusement
Er zal tijdens Son en Breugel samen sterker veel live amusement te zien en te horen zijn gedurende dat weekend. “Het evenement wordt afgesloten met Stronger Live. Van 14.00 tot 17.00 uur staat lokaal talent op het podium dat het weekend in stijl zal afsluiten”, licht Patrick een tipje van de sluier op.

Drie doelen
Voorafgaand aan dit weekend zullen er vele activiteiten georganiseerd worden. De deelnemende teams organiseren in de aanloop acties om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst hiervan wordt tijdens Son en Breugel samen sterker bekendgemaakt. De goede doelen worden voor een deel bepaald door de teams en de helden. Patrick: “Zij mogen hun voorkeuren uitspreken in een stemronde, waarna het bestuur drie doelen kiest: één lokaal, één regionaal en één landelijk doel, waarbij het uitgangspunt is dat het doel een positieve bijdrage levert aan de strijd tegen kanker of het leven met kanker draaglijker maakt.”

Kom helpen
Met nog 365 dagen te gaan staat de organisatie voor een ambitieuze en uitdagende tijd. “We gaan dit indrukwekkende en geweldige evenement niet alléén organiseren, we doen het samen, samen met Son en Breugel. Sluit je bij ons aan en kom ons helpen, alleen of met je vereniging of team”, nodigt de voorzitter iedereen uit. Je kunt je aanmelden via info@sbsamensterker.nl. Het uitgebreide programma vind je binnenkort op www.sonenbreugelsamensterker.nl en op de Facebookpagina Son en Breugel samen sterker.

Afbeelding