De HEMA op de nieuwe locatie
De HEMA op de nieuwe locatie Foto: Wil Feijen

Opening nieuwe HEMA zorgt voor een nieuwe impuls aan het centrum

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De HEMA Son en Breugel opent donderdag 1 juli vanaf 09.30 uur haar deuren op een nieuw adres. Daarmee is de verhuizing van de voormalige locatie aan de Heistraat naar de Airbornestraat onder de nieuwe vleugel van het gemeentehuis afgerond.

Redacteur: Adrie Neervoort

In 2008 opende de HEMA de winkel aan de Heistraat en heeft de afgelopen jaren bewezen een goede toevoeging te zijn aan het winkelaanbod in Son en Breugel. In 2013 werd de Hema aan de Heistraat uitgebreid met horeca.

Op de nieuwe locatie zijn natuurlijk weer alle vertrouwde HEMA-producten te vinden in een vooral prettige, ruime en lichte winkel. Ondanks dat het assortiment niet veel zal wijzigen, zal de winkel door een volledig nieuwe uitstraling, waarbij vooral het ruime aanbod in cosmetica in het oog zal springen, een geheel nieuwe winkel lijken.

De HEMA is dan ook zeer tevreden over het nieuw betrokken pand met veel daglicht. Ook zal op de nieuwe locatie de vertrouwde horeca terugkomen, maar dan in een geheel nieuw format. Zo maken de medewerkers zelf worstenbroodjes, gebak, smoothies, etc., om ter plaatse te eten of om mee naar huis te nemen. De Sanders Retail Groep (franchisenemer van de HEMA Son en Breugel) denkt met deze verhuizing ook een impuls te kunnen geven aan het centrum van Son en Breugel; de verdeling van de winkels is hiermee beter in balans en biedt de ALDI onder andere de mogelijkheid om uit te breiden. Wethouder Jan Boersma heeft eerder al namens de gemeente laten weten dat hij de opening van de nieuwe HEMA ook als een positieve ontwikkeling voor het centrum van Son en Breugel ziet.

De opening zal donderdag 1 juli, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen, feestelijk gebeuren. De officiële opening zal gedaan worden door Saskia Egas Reparaz, niet alleen HEMA-directeur, maar ook oud-inwoner van Son en Breugel. Om het feest compleet te maken krijgen de eerste 50 klanten een goodiebag met een waarde van 50 euro.

Filiaalmanager Claudia van den Bergh van de HEMA Son en Breugel en haar team heten u dan ook vanaf donderdag 1 juli van harte welkom. Ook zij zijn trots op de nieuwe winkel en hopen veel bekende en nieuwe gezichten te mogen verwelkomen aan de Airbornestraat.