Tafeltennisvereniging Son en Breugel had zijn thuisbasis bij HTC Son (archieffoto)
Tafeltennisvereniging Son en Breugel had zijn thuisbasis bij HTC Son (archieffoto) Foto: Ingezonden

TTV Son en Breugel zoekt met grote spoed nieuwe speelruimte

Algemeen sport

Son en Breugel - Waar de laatste jaren tafeltennisvereniging Son en Breugel een mooi onderkomen had gevonden in de tennishal van HTC, is daar onverwacht en abrupt alweer een eind aan gekomen. TTV Son en Breugel heeft van het HTC-bestuur in een mondelinge toelichting te horen gekregen dat men al vergevorderde plannen heeft om de binnenhal te gaan verhuren aan een investeerder die er padelbanen zal gaan aanleggen. Al per september zouden oude huurders er dan uitmoeten.

Voor de kleine tafeltennisvereniging, met slechts een beperkt budget om ruimte te huren, is dit niet alleen bijzonder slecht nieuws vanwege het verlies van hun speelruimte, maar door de late berichtgeving en het feit dat de vereniging al per september weg moet, valt daarmee ook de najaar tafeltenniscompetitie meteen in het water.

In een poging om het voortbestaan van de vereniging veilig te stellen is het TTV-bestuur inmiddels naarstig op zoek naar een nieuwe locatie, maar de ervaring leert dat dat niet meevalt. Tafeltennis is een vrij specifieke sport en het aantal leden per club varieert meestal tussen de twintig en veertig leden, waardoor er niet zoveel contributie binnenkomt voor hoge zaalhuur. 

Op veel plaatsen wordt de lokale tafeltennisclub dan ook geholpen doordat de gemeente bijspringt ofwel met subsidie, maar vaker nog met meedenken en regelen van speelruimte. Helaas lijkt dat in Son en Breugel allemaal wat moeilijker te liggen, terwijl er eigenlijk toch niet zo gek veel voor nodig is. Want bijvoorbeeld een schoolgebouw wat een avond gebruikt mag worden of het delen van een buurthuis biedt vaak al uitkomst. Eigenlijk is iedere binnenruimte die een fatsoenlijke vloer heeft met de minimale afmetingen van 12 bij 10 meter al een goede mogelijkheid. Het zou wel fijn zijn als deze ‘s winters een beetje verwarmd kan worden. 

Als gezegd is het bestuur nog met een enkele partij een en ander aan het aftasten, maar de nood is hoog en uiteraard wil de verengiging graag de kansen wat verbreden. Vandaar deze dringende oproep namens de tafeltennisvereniging TTV Son en Breugel: Als iemand nog goede tips heeft, ideeën, bedrijfsruimte te huur of een schoolgebouw waar men wat ruimte over heeft, dan bent u meer dan welkom dit te melden bij de secretaris Herman Simons, via nlherman65@gmail.com. Het zou jammer zijn als Son en Breugel na 43 jaar zijn enige tafeltennisclub zou verliezen.