Hennie en Marthony op de Asteroïdenlaan waar de rommelmarkt wordt gehouden
Hennie en Marthony op de Asteroïdenlaan waar de rommelmarkt wordt gehouden Foto: Giti Entezami

Koopwaren op zoek naar nieuwe eigenaar op Breugelse rommelmarkt

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Dit jaar organiseert Hennie van Eck-van Litsenburg op zondag 19 september voor de vijfentwintigste keer de Breugelse rommelmarkt. In 1996, bij de onthulling van het borstbeeld van Pieter Brueghel aan de Veerstraat, vond de eerste rommelmarkt gecombineerd met oud-Hollandse spelen plaats. Gedurende de afgelopen jaren is het evenement niet alleen verhuisd van locatie maar ook van datum: werd het eerst nog in april, op Koninginnedag, gehouden, dit jaar wordt het op zondag 19 september gehouden op de Asteroïdenlaan.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Giti Entezami

Even terug naar het begin: bij de onthulling van het borstbeeld door toenmalig burgemeester Urlings werd de eerste rommelmarkt door Hennie georganiseerd. Hennie: “De burgemeester vroeg mij of ik dat ieder jaar wilde doen, waarop ik antwoordde dat er dan wel subsidie vanuit de gemeente Son en Breugel tegenover moest staan. En zo geschiedde; jaarlijks vraag ik subsidie aan en jaarlijks draagt de gemeente zijn steentje bij aan een zeer gezellige, dorpse rommelmarkt.”

Stokje voor gestoken
Toch wilde Hennie een paar jaar geleden het bijltje erbij neerleggen en zou de rommelmarkt niet meer georganiseerd worden. Marthony Gevers, uitbater van De Bongerd, hoorde dat en stak daar een stokje voor; sindsdien organiseren zij het samen. “Hennie weet alles van deze rommelmarkt, en die kennis mag niet zomaar verloren gaan. Daarom doen we het nu samen en dat bevalt mij zeer goed”, lacht Marthony. Zo zijn zij samen verantwoordelijk voor het financiële en administratieve gedeelte, maar ook voor het klaarzetten van de kramen, het opruimen na afloop en toezicht houden tijdens de rommelmarkt.

Breugels Festijn
De afgelopen jaren, behalve vorig jaar, werd de Breugelse rommelmarkt gecombineerd met het Breugels Festijn. “Dit jaar kan de rommelmarkt helaas niet samen met het Breugels Festijn gehouden worden vanwege de coronamaatregelen. Omdat de rommelmarkt een doorstroomevenement is, gelden daar andere regels voor dan het Breugels Festijn”, licht Marthony toe. Voor de rommelmarkt wordt de Asteroïdenlaan tussen beide drempels afgesloten voor al het verkeer en worden de kramen op straat neergezet. Ook op de parkeerplaats van De Bongerd worden dit jaar kramen neergezet. Marthony: “Door gebruik te maken van de parkeerplaats kunnen we meer bezoekers ontvangen; vanwege de coronamaatregelen mogen er maximaal 360 bezoekers gelijktijdig op de rommelmarkt aanwezig zijn.”

Muntjes
Dit aantal kunnen zij continu in de gaten houden omdat er met muntjes gewerkt wordt. Bij beide drempels staan twee beveiligers van een professioneel bedrijf, die de bezoekers een muntje geven en uitleggen aan welke regels zij zich moeten houden. “Verlaat je het terrein, dan lever je het muntje weer in”, lichten ze beiden toe. Marthony en Hennie verwachten van de bezoekers dat zij zich houden aan de geldende maatregelen, zodat het een fijne en gezellige dag gaat worden voor jong en oud.

Derde zondag van september
De Breugelse rommelmarkt wordt dus op zondag 19 september gehouden en begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Wat er op de rommelmarkt allemaal verkocht wordt, is bij beide organisatoren niet bekend, maar ervaring uit voorgaande jaren leert dat er onder andere kleding, antiek, huishoudelijke apparaten, boeken, dvd’s, cd’s, sportmateriaal en nog veel meer hebbedingetjes worden aangeboden. Er is zeker voor ieder wat wils bij de verschillende kramen. “Er zijn nog enkele kramen beschikbaar, dus heb je nog nieuwe of tweedehands artikelen die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar, neem dan zo snel mogelijk contact op met Marthony via 06-22125676, of bel naar Hennie via 06-28829379 of loop even naar Veerstraat 4b.

Tijdens de markt wordt ook voor de inwendige mens gezorgd: het terras van De Bongerd is open en Spierbal on Tour, de mobiele frietkraam van Hans Teulings, staat op het terrein.

Hennie en Marthony bij De Bongerd
Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen