Nellie van de Wetering kreeg van 
De Nationale Zonnebloem Breda een onderscheiding voor haar 35-jarige inzet voor de afdeling Son en Breugel
Nellie van de Wetering kreeg van De Nationale Zonnebloem Breda een onderscheiding voor haar 35-jarige inzet voor de afdeling Son en Breugel Foto: ©Zonnebloem Afd. Son en Breugel

Jubilarissen gehuldigd bij vrijwilligersdag Zonnebloem afd. Son en Breugel

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - De vrijwilligers van Zonnebloem afd. Son en Breugel werden dinsdag 7 september verwelkomd met een kop koffie en een traktatie bij De Bongerd om na twee jaar weer bij elkaar te komen voor de traditionele vrijwilligersdag.

Iedereen kwam zover dit mogelijk was, op de fiets en dat kwam goed uit in verband met het verdere dagprogramma wat het bestuur in samenwerking met de activiteitencommissie op de planning had staan. Door corona was er vorig jaar geen vrijwilligersdag dus nu was er eerst aandacht voor enkele jubilarissen die door het bestuur in het zonnetje gezet werden voor hun inzet in de afgelopen jaren voor de afdeling Son en Breugel van de Zonnebloem. 

Paul Kors, Thea van de Ven, Joke Wismans, Angeline Wijns zijn inmiddels 11 jaar actief en hadden hun 10-jarig jubileum in 2010. Andréa Meijer viert nu haar 10-jarig jubileum. Zij kregen allen een oorkonde als dank voor hun inzet en een bloemenbon. Daarnaast kreeg Nellie van de Wetering een extra onderscheiding voor haar inzet voor de afdeling Son en Breugel van totaal 35 jaar. Dit jubileum was voor De Nationale Zonnebloem Breda reden om Nellie te huldigen met een prachtig beeldje en een mooie oorkonde en een bloemenbon.

Na dit officiële gedeelte was het tijd voor een goed verzorgde lunch in De Bongerd, waarna ze op de fiets naar de Rijtvenweg in St-Oedenrode gingen waar het fruit- en groenten bedrijf Genson zit. Een enorm groot bedrijf waarvan veel leden het bestaan ervan nog niet eens wisten. De leden werden binnen ontvangen met koffie en thee met lekkere plak cake en een presentatie van het bedrijf.

Daarna was het tijd om buiten een gedeelte te gaan bekijken van dit enorme bedrijf en werd er uitleg gegeven over het proces van het telen van aardbeien en frambozen. Voor het overschot van zacht fruit heeft het bedrijf een ambachtelijke distillateur in de arm genomen. Zij toveren dat fruit om in heerlijke alcoholische drankjes. De Genson Group presenteerde deze drankjes als Genson Lost Fruits onder de merknaam Odavi. De leden mochten deze drankjes proeven en ze werden unaniem goedgekeurd. Bij het afscheid kreeg iedereen nog een bakje aardbeien mee en werd de fietstocht richting Son en Breugel hervat. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde vrijwilligersdag. Kijk voor meer foto’s op www.zonnebloem.nl/sonenbreugel.