Meeskastjes maken op school
Meeskastjes maken op school Foto: ©IVN Son en Breugel

IVN Son en Breugel organiseert cursus Natuurouder

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Weet je het nog? Op zoek naar krutjes, eikels en kastanjes? De bast van een grove den voelen? Kleine beestjes scheppen uit de sloot en zelf nat worden? Brandnetels plukken of waterpeper proeven? Luisteren naar de fietspomp van het koolmeesje. Verwondering voelen over een rups die in een wonderschone vlinder verandert?

Kinderen leren met al hun zintuigen, niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. IVN Son en Breugel vindt het daarom belangrijk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met de natuur en het milieu. Spelen in de natuur is leuk en gezond en je leert het beste over de natuur als je er middenin staat.

In deze cursus maak je op een laagdrempelige manier kennis met de vele aspecten van de natuur en ervaar je de verwondering van het kind-zijn weer helemaal. Beestjes scheppen in de sloot, kriebelbeestjes onder de microscoop bekijken, een uilenbal ontleden, en hoe ging de bodemkringloop ook alweer? Op school vinden ze een extra helpende hand in de natuurlessen hartstikke waardevol. En het geeft veel voldoening om samen met het IVN en de andere natuurouders een waardevolle bijdrage te mogen leveren aan het onderwijs van je kinderen!

Op dinsdag 28 september, 5 oktober en 2 november wordt de cursus gehouden van 19.45 – 22.00 uur en op zaterdag 16 oktober en 13 november van 10.00 – 12.00 uur in het IVN Gebouw, St. Genovevastraat 37. De cursus is gratis IVN-leden en 25 euro voor niet leden. Meer informatie of aanmelden kunt u verkrijgen via ivn.son.en.breugel@outlook.com.