Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Dementievriendelijke vlag gehesen

Algemeen Zorg

Son en Breugel - Op Wereld Alzheimerdag, 21 september, werd op het gemeentehuis van Son en Breugel voor de eerste keer de ‘Dementievriendelijk Son en Breugel-vlag’ gehesen die de gemeente speciaal voor deze dag heeft laten maken.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De vlag werd gehesen door wethouder Paul van Liempd, en door Sjef den Uijl, Elly Brocken, Malou van de Wijdeven en Ad van den Hurk, leden van de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende lokale organisaties zoals Adviesraad Sociaal Domein, Alzheimer Nederland, CG-Platform, Stichting 2109, PVGE, Seniorenraad, Vrijwillige Mantelzorg en worden ondersteund door LEVgroep Son en Breugel. Door deze samenwerking kunnen ze met elkaar verbinding zoeken.

Doel
De werkgroep heeft als doel om een dementievriendelijke samenleving te realiseren. Dit willen ze onder andere bereiken door het bevorderen van een positieve instelling door acceptatie, erkenning, begrip en herkenning van mensen met dementie. Elly: “Het is belangrijk dat mensen ervan doordrongen worden dat het iedereen kan overkomen, zowel jong als oud. De ziekte is niet te genezen en ook niet te stoppen.”

Meedoen
“Mensen met dementie kunnen nog steeds meedoen in de samenleving, soms met een beetje hulp en zeker met veel geduld. Mensen met dementie moeten op een even vriendelijke manier behandeld worden als andere mensen. Het is goed om te weten waar je ze mee kunt helpen en hoe je het beste kunt handelen”, aldus Elly. Het CMD is hiervoor de aangewezen partij; zij kunnen de weg wijzen en hebben tips en ondersteuning voor mensen met dementie en mensen die omgaan met mensen die dementie hebben.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen