Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Vier evenementen tijdens 56e ELE Rally

Algemeen Evenement

Son en Breugel - Lang is naar de 56e editie van de ELE Rally uitgekeken en eindelijk is het op zaterdag 9 oktober zo ver. De rally wordt over één dag verreden Dit jaar vindt er weer een keur aan nevenevenementen achter de reguliere rally plaats: de derde ELE Historic Rally, de vijfde ELE Shortrally en de derde Cross Country Rally; zowel de moderne, als ook historische rallyauto’s alsmede ‘Le Dakar’ 4x4 jeeps. Verdeeld over deze vier evenementen staan honderd auto’s aan de start van deze eenmalige ELE Rally in de herfst. Met zoveel verschillende evenementen is er voor jong en oud genoeg te zien.

Nadat er zaterdag 9 oktober om 12:00 uur gestart wordt vanaf het Kerkplein in Son en Breugel staat meteen klassementsproef Strijpse Kampen op het programma, die driemaal verreden wordt gedurende de dag. Het is niet toegestaan om deze klassementsproef ter plekke te gaan volgen. Na Strijpse Kampen is het tijd voor de volgende ELE-klassiekers: Spoordonk, meteen gevolgd door het waanzinnige onverhard van Wintelre-Oerle. Na deze proeven staat er een service op de nieuwe locatie Aquabest gepland en hebben de equipes er reeds 36 kilometer op snelheid op zitten. Na de service worden dezelfde proeven nogmaals verreden, en zit er een extraatje in het parcours voor de Cross Country deelnemers: zij mogen Wintelre-Oerle in tegenstelling tot de andere evenementen, nog een derde keer rijden, waarna de karavaan zich verplaatst naar klassementsproef MRT Engines (Sint-Oedenrode). Meteen na Sint-Oedenrode staat Son/Ekkersrijt op het programma waar op het scherpst van de snede gestreden wordt. Na nog een service is het tijd voor de laatste twee klassementsproeven, hoe kan het ook anders: KP MRT Engines en Ekkersrijt bepalen wie er met de prijzen vandoor gaat. 

Algemeen
Toegang tot klassementsproef alleen mogelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app en een geldig legitimatiebewijs. Toegang tot klassementsproef 7 euro en is goed voor twee ronden. Dit jaar wordt er niet met een passe-partouts gewerkt.

Klassementsproef Son
Start 1e ronde: 19:15 uur
Start 2e ronde: 22:00 uur
Locaties publieksentree:
- A50 afslag 7, Meubelplein Ekkersrijt
- Ekkersrijt (ingang via Eindhovenseweg)
- Verlengde Huizingalaan Eindhoven